4GB RAM-hoz még 32 bites rendszer kell, vagy már 64?
Hali, jelenleg 2GB RAM van a gépemben, 4-et akarok, kell új rendszert felhúzni? Valamiért az rémlik, hogy 4GB már 64 bites. Mintha havernak csak 3-at látott volna a 32 bites rendszer de lehet keverem valamivel.
Win 7 Professional.
Amiről #1 beszélsz, az akkor van, ha az integrált videókártyád is RAMból foglal memóriát.
Nyugodtan telepítsed 64bitessel. Baj nem lesz belőle, ha kevesebb memória is van benne.
2. azt sem tudja merre van arccal.
2GB-ra 32-eset rakj, mert a winóz is megeszik 1,8-at.
4GB-ra már mehet a 64 bites IS.
DDR2
Jelenleg 32 bites rendszerem van, a kérdést azért tettem fel, hogyha 2GB RAM-ot cserélem 4-re, akkor kell e váltani 64 bitre, vagy maradhat a 32, látni e fogja a 4GB-t. Ez alapján menteném le (újratelepítés esetén) a fontosabb fájlokat. Ha 32 bites rendszer látni fogja a 4 gigát akkor maradna.
Tudom, hogy ha berakom a 4GB-t akkor megtudom a választ, csak nem akkor akarok minden lementegetni meg másolni.
Akkor abba 2x4GB PC2-6400 Hynix RAM-ot vennék ebayről, és így kimaxolod a lehetőségeidet, 4.400 Ft-ból megvan ingyen szállítással. Persze a típus csak tipp, a legjobb megnézni a benne lévő RAM típusát és abból venni 2 db 4GB modult.
Az alaplapodba belemegy a 8GB memória és átállhatsz 64 bitre. Tudom hogy nem ezt kérdezted, de a 64 bites rendszer korszerűbb, a 8 giga memória meg nagyobb mozgásteret ad, amíg lecseréled ezt a régi gépet. Csak egy javaslat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!