Irodai gépből gamer gép. Mit érdemes benne cserélni?
Adott egy irodai gép:
-Intel core i5-4460
-8gb ddr3 RAM
-2tb barracuba hdd
-hp ipm87-mp alaplap
-valamilyen gyári táp
Ez egy ilyen gyárilag összerszerelt hp irodai gép volt.
Vettem bele egy SSD-t, illetve át lett pakolva minden egy cooler master házba, amiben jobb a hűtés.
Lesz bele véve még feltehetőleg egy rx570 videókártya.
Mit érdemes cserélni még benne?
A tápot mindenképp gondoltam. Eddig egy corsair cx430-at néztem ki, de ha tudtok egy olcsóbb megbízhatót, akkor szívesen várom az ötleteket.
A proci hűtő is gyári hp, nem intel és elég réginek tűnik, szóval az is csere gondolom. (Ajánlhattok esetleg olcsó márkát ha tudtok)
Szóval az eredeti gépből csak a proci, ram, hdd és alaplap marad meg.
Az alaplappal mi legyen?
Azt érdemes cserélni? Van bármi különbség egy irodai hp, és mondjuk egy military mbo között?
Kieg: Alaplappal különösebb gond nem lesz szerintem, még 8Gb ram viszont nem ártana. Alaplap cserével már érdemesebb lenne korszerűbb, nem ddr3-as gépben gondolkodni, az később ráér, jelen pillanatban ennek is kielégítő a teljesítménye ezzel a processzorral.
Gyári tápegység méretezése a gépnek pont elég legyen, esetleg egy kisebb teljesítményű dedikálttal megbirkózzon elv alapján szokták méretezni. Mindenképp kell másik, viszont jó minőségük miatt használt piacon keresett darabok főleg ha ATX szabványúak, 4-5k forintért értékesíthetőek.
Köszi a választ:)
Akkor az alaplap lehet marad egy ideig még. Viszont most ahogy nézem, sajnos nincs rajta elég hely rajta bedugni a gépháznak a 2 ventijét.. Szóval egy idővel csere lesz az is.
1x8gb van benne, és 2 slot van. Így majd később lesz bővítve az is.
Akkor az alaplap az marad, ha valóban nem befolyásol semmit ahogy írták fentebb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!