Kulso hangkartya eri meg jobban, vagy vegyek rogton olyan mikrofont amibe van beepitve?
Na most a legolcsobb hangkartya amit lattam es van rajta fantomtap az 10k kornyeken van arban. A mikrofon amit venni akarok annak meg a beepitett hangkartyas valtozata 15kval dragabb. Na most az a kerdes, hogy a 10k-s kulso hangkartya elvileg jobban megeri amiatt mert igy olcsobbN jovok ki 5kval, de vajon van e eleg minosegi ahhoz, h az amugy 30 ezres mikinek a minoseget ne rontsa le? Nagyon kezdo vagyok ebbe a temakorben, nezzetek el nekem. Ha akarjatok tudom linkelni a szoban forgo eszkozoket is. Illetve gondolom a mikrofonba beepitett hangkartya tuti eleg jo a mikrofonhoz. Vagy csak annyi a lenyeg, h kapja meg a hangkartyatol a fantomtapot? Vagy ha rosszabb a hangkartya atvitele akkor elrontja a mikrofon hangjat is, ha annak meg elvileg jobb?
Koszi elore is a valaszokat, nezzetek el, h tudatlan vagyok.
Így van.
Ha egy hangszer, amelybe az emberi hang is értendő, a frekvenciasávon egy megadott értéktől egy megadott értékig szól, akkor az azon kívüli részeken általános értelemben csak zaj van, de néha bizonyos frekvenciaértéken lévő zajokat felhasználhatunk egyes effektusok keltésére.
Azt nem tudom, az a C2 most melyik, szerintem 65,4 - 130,8 - 261,6 Hz közül lesz valamelyik, mert ezek C hangok.
Egy szoftveres spektrométerrel kimérheted.
Ez alatt felesleges zaj van többnyire, susogás, bár egy kicsit alá lehet menni, mert előfordulhat, hogy gazdagítják a felvételt.
Lényegében a saját hangtartományod alsó részét kell kiemelni, ha mélyebbre akarod venni a hangodat a felvételen.
Azt is meg lehet csinálni, sok DAW szoftver tudja, hogy átkonvertálja a hangokat, lejjebb, vagy feljebb, az egész felvételen, de ez egyszerű átszámítás az utómunkában, a D - ből C-ét csinál, stb.
Ha több hang(szer) is szól a felvételen, akkor biztosítani kell, hogy ne nyomják el egymást, kiválasztva az uralkodó, vagy jellegzetes frekvenciákat, illetve panorámázva térben eltolni őket.
Csak simán egyedül ráénekelsz, vagy lesz valami kíséret is, zenekar, gitár, vagy hasonlók?
Ha csak egyedül énekelsz, akkor hagyhatod lejjebb menni a felvételen a hangmagasságot annál, amit tudsz, mert akusztika is közbeszólhat, meg kell nézni, hogy hol szól jól, ahogy neked tetszik, mert ha más hang(szer) nincs, akkor nagyobb a szabadságod.
Ahogy jól szól.
Ha jó a szoftver, akkor jó az.
Ki kell próbálni, mi a legjobb.
Mellesleg az at2020 nak szinte nincs is alapzaja, de ugye a laptopnak is lehet, a kábelnek, főleg ha tápkábel van a közelében, a szoba akusztikája is bekavarhat kissé.
Nézd meg vágással, meg vágás nélkül, meg jó hangfallal, gyengébbel, feltéve, hogy máshol is le akarod játszani, például autorádióban, mert ami nálad jól szól, az lehet máshol meg nem.
A hangszerek frekvenciáját azért kell megnyirbálni, mert gyakran ugyanazon a frekvencián több is szól.
Ilyenkor teret kell adni egyik hangszertől a másik javára, főleg akkor, ha az egyik hangszer nem a jellegzetes sávjában van, a másik meg igen, illetve azt a szűk tartományt kell vágni.
Nem azt mondom, hogy teljesen ki kell szűrni azon a frekvenciatartományban azt a hangszert, de esetenként erről is lehet szó, például a határoknál, csak halkítani kell, hogy a másik hangszer érvényesülhessen, de olvasd el a két linket, amit adtam. Az tulajdonképpen mindegy, hogy generálod, vagy felveszed azt a hangszert.
Vonatkozhat ez az énekre is, hiszen tulajdonképpen az is hangszer, még ha az is a leghangosabb mindig, még a szólógitárnál is hangosabb.
A laptop ventilátorját ki kell cseréltetni, ha zörög.
Elvileg csak kis és nagy membrános kondenzátor mikrofonok vannak, de az Audiotechnika cég markánsan csökkentette néhány típusának a membránméretét, úttörő módon, megpróbálva kihasználni mindkettő előnyét és páran követték egy egy típussal.
Nem csak ezért jobb ez a mikrofon a kategóriájának az átlagától, hanem egyebek miatt is, de természetesen egyrészt tudni kell használni, másrészt az világos kell legyen, hogy nem profi szerkezet, csak házi stúdiókban játszhat szerepet, mert ugye 31900 Ft, nem vetekedhet több százezer Forintos társaival (de azt a kategóriát legalább megközelíti), vagy ugye a több milliós Neumann -al, ami a csúcs a felsőbb kategóriában.
Olyan ez kissé, mint a Suzukis kisautók kategóriája nem a nagy autók BMW-je, de az meg elmarad a Forma 1 típusaitól.
Ha nincs kórus, akkor nem kell sztereó mikrofonpár, felejtsd el.
Az AT 2020 nagyon megéri az árát, jó lesz az.
találtam neked a mixelésről egy videót, amely bemutatja, miért és hogyan kell vágni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!