Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Laptopvásárlásnál mit kell nézni?

Laptopvásárlásnál mit kell nézni?

Figyelt kérdés
Most venném életem első laptopját, teljesen átlagos felhasználó vagyok de azért szeretnék a lehetőségekhez képest jót venni. Mik azok a tulajdonságok amikre figyelnem kéne?

2019. ápr. 25. 18:53
 1/7 anonim ***** válasza:
95%

Én általában mindenkinek a használt üzleti kategóriás laptopokat ajánlom.

Egy 2-3 éves darabban nem a legújabb technika van ugyan, de jellemzően még használtan is jobb állapotúak és olcsóbbak mint a konzumer gépek.

2019. ápr. 25. 19:32
 2/7 anonim ***** válasza:
62%

És hogy mire kell figyelni? (Mivel használtat ajánlottam, az ilyeneket írom le)

- A kijelző legyen matt és full hd vagy 1600x900-as felbontású és ha lehet IPS

- Az akkumulátor legyen legalább 70-75 %-os. (Egy hordozható AIDA64 programmal ellenőrizhető.) Olyannal, hogy hány órát bír, nem kell foglalkozni, mert az programfüggő.

- A processzor legyen 3., 4. generációs i5 vagy i7 vagy újabb

- 8 GB memória ma már nem luxus

- A háttértár esetében nem a méret a lényeg, mert az akár külső meghajtóval bővíthető, hanem az, hogy lehetőség szerint SSD legyen

- A billentyűzet legyen világítós és gyárilag magyar, vagy annak megfelelő kiosztású.

Hát ennyi röviden

2019. ápr. 25. 19:40
 3/7 A kérdező kommentje:
és a kisebb és nagyobb méretűek között van lényeges különbség? Személy szerint a kicsit kisebb kijelzősök nekem jobban tetszenek.
2019. ápr. 25. 19:52
 4/7 anonim ***** válasza:

Én speciel nem szeretem a numerikus billentyűzetet. Olyanból amin nincs, max 14"-os kijelzőset árulnak.

2019. ápr. 25. 23:06
 5/7 anonim ***** válasza:
0%
Használt üzleti kategóriás gépeket kerülném. Raklapszámra hordják be külföldről elektronikai hulladékként, 100-ból van 3-4 használható, azt máris eladják a rokonoknak, a többit összelegózzák, kibányásszák a használhatónak látszó alkatrészeket és eladják 80-200 ezer közötti áron. Eddig 2x vettem, mindkettő kuka, tetü lassú ahhoz képest amit papíron tudnia kellene, win10 1 perc mire feláll, wifit ledobálja, billentyűzet egyszer működik, egyszer nem, és még sorolhatnám. Kuka. Újonnan hat éve 120 ezerért vett gépemet előszedtem, kapott egy 128 gigás ssd-t és remekül elvan, működik! Használom amíg jó, utána veszek egy másik újat maximum 150 ezerig, újabb 6-8 évig tökéletes lesz.
2019. ápr. 25. 23:55
 6/7 anonim ***** válasza:
Az utolsó válaszoló leírta az igazságot, a laptop kereskedők azonnal lepontozták 0 százalékra. Szép volt...
2019. ápr. 26. 17:42
 7/7 anonim ***** válasza:
6-12 hónap garival is lehet használt lapit venni. Nem minden laptop árus ugyan olyan.
2019. ápr. 27. 00:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!