Gyenge lenne már ez a gép kisebb grafikai munkákra?
Intel core i5 4460 proci
8gb ddr3 memória
250gb samsung evo ssd
Nvidia geforce 750 2gb grafika
Windows 10 Pro
Amire használom :
Adobe Photoshop, Illustrator, Indesign CC2019 és Lightroom, netezés, filmezés...
Eddig elég jól bírta, de mostanában előfordul hogy valamelyik program lassan indul, ha nagyobb fájlban dolgozom akkor elkezd akadozni, fagyni, vagy lassan nyit meg valamiket.
A rendszert újratelepítettem valamikor januárban, szóval nincs tele szeméttel.
Gyenge lenne már ez az 5 éves gép erre a munkára?
Én ennél sokkal gyengébb gépen, integrált vga-val csinálok még videóvágást IS :D Nehezen tudom elképzelni ezt az akadozást, meg fagyást.
Mindenesetre szerintem elég lenne a memóriát bővíteni, meg szétnézni pl a PS beállításaiban.
Talán így is találsz valamit:
Feladatkezelő > Teljesítmény fül > nézd a grafikonokat, hogy processzor-/memória-/lemezhasználatból 100%-on van-e valamelyik > ekkor a folyamatoknál talán beazonosítható, hogy mi terhel.
Feladatkezelőt előre nyisd meg, és akadozásnál válts át.
Vagy ha nem látszik semmi, akkor hardveres probléma lehet.
Hőmérsékletek nem magasak? Portalanítva is volt januárban? (üresjáratban 50°C feletti, terhelésnél 75°C feletti értékeknél ellenőrizném a hűtést)
Tápegység olcsó, vagy minőségi?
Másodlagos merevlemez gondolom van, - állapotát megnézném.
A terhelést szoktam figyelni, legutóbb amikor fagyott (tegnap) a proci 60% körül ugrált, a memória meg 70 és 80% között. Egyik sem ment 90-100% köré sem...
A táp az nem valami drága dolog, 550W-os Eurocase.
Másik HDD az SSD mellett szintén 100%, bár azon csak az archív dolgokat tárolom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!