Mi történt a háttértárammal?
este szokásos módon, normális módon kikapcsoltam a gépemet, másnap reggel ahogy indítom, az xp kéri hogy lemezellenőrzést végezzen a D meghajtómon, majd fél órán át dolgozik az ügyön, mindenféle hibás szektorokra utalva, majd magányos fájlokat helyrerakva... végez, majd belépek és tapasztalom, hogy a D meghajtóm fájlainak kb negyede hibás (filmek, zenék, képek)
éjszaka nem volt vihar, se hasonló, 2 vinyóm van, 40 gigás a windowsnak, és egy 200 a fent említett dolgoknak
vissza tudom e szerezni a hibás fájlokat, és mit tehetek hogy ez ne forduljon elő még1x? és tulajdonképpen mi történhetett???
azóta annyit még észrevettem, hogy az eddig 300 gigás winyómat a fent említett történés óta 178 gigásnak érzékeli, így letöltöttem egy partícióvezérlőt, ami szerint rossz a partíció. (megjegyzés: az egész D meghajtó egy winyón van) vioszont a windows tudja kezelni ezt a rosszul formázott 178 gigát és szerinte ez NTFS-sel van formázva.
Szóval van valami módszer, hogy visszaállíthassam a 300 gigámat, ráadásul úgy hogy a fájljaim is visszatérjenek?
A szoftverbazis.hu-n tudsz letölteni ingyenes vírusírtókat: avast, nod32, avg, stb. Próbáld meg ezekkel.
+ esetleg egy chkdsk /p/r parancs is segíthet ha nem vírus!
F.G.
Fizikai hiba okoz ilyet. Nem akarlak riogatni, de általában az ilyen vinyók kukajelöltek. Elsőnek szedd le a géped oldalát, és nézd meg a tápellátást, és az adatkapcsolatot. Az is lehet, hogy kilazult a Sata-kábel.
Miután visszadugtad, ess neki egy adathelyreállító-progival. Utána pedig jöhet a formázás. Csinálj vírusirtást is. Ha megint ugyanez történik, akkor az hardverhiba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!