Hogyan lehet tönkretenni egy videókártyát, hogy ne látszódjon rajta?
Van egy még garanciális videókártyám, ami 25-30 perc játék után el kezd hibázni, azt hiszem "artifact"-nak hívják. 2x küldtem már vissza, először több mint 3 hétig, másodszor 1 hónapig ott volt de állítólag ők nem tapasztalták, azt mondták próbáljam levenni a gyári órajeleket akkor talán jó lesz nálam is.
Szóval kicsit rá kellene segíteni, hogy biztosan ne működjön csak nem tudom hogy lehet fizikai sérülés nélkül ezt megoldani.
Az a gond hogy ha 0%-osan használod, 100 fok alatt lekapcsol, és 100fokon sem lenne még baja. Ilyet már nem lehet játszani.
Csinálj videót a hibáról, töltsd fel youtube-ra.
Nyilvános legyen a videó, a címe pedig egyértelműen
"Asus GTX1080Ti hiba, szerviz szerint "nincs baja" "
A leírásban pedig fejtsd ki bővebben nyugodtan.
Sőt akár angol fordítást is csinálhatsz, akkor meg sokan meg is fogják nézni.
A hibabejelentő lapra rá lehet iratni azt is hogy ha végre megoldják a helyzetet akkor a videót is leveszed jófejségből. (bár fent is hagyhatod, szived joga, valótlant nem állítasz benne)
Én már csináltam egyszer ilyet :)
És mi van ha a kártyával nincs semmi baj, csak a te alaplapoddal nem tud megfelelően együttműködni?
Szétgyakod, kapsz egy ugyanolyan újat aztán ugyanaz lesz a baja...
Először is teszteld másig gépben is. Haverodnál, v ilyesmi.
Ami egy vidokarinak fontos az:
-új driver/windows
-megfelelő táp
Minden update legyne letöltve a Win10-hez
Drivert ne azt használd, amit a windows használ, bár legtöbb esetben az is jó, de inkább választ a gyártói weblapon levőt.
Táp: Minimum 80Plus Bronze, de jobb ha Silver vagy Gold minősítésű (persze Platinum, Titanium is lehet XDXD)
És hát, ez konfigtól is függ, le legalább 400-500W.
Ha Bronze, akkor minimum 500W
Ha nincs 80 Plus minősítése, akkor meg... hát az a bajod :D
De ha van minimum 6-800 Wattos, akkor talán működhet gond nélkül :D
6-os, Takysoft:
Ritka nagy baromságokat hordtál össze! Mi köze egy táp energiahatékonyságának (Bronze/Silver/Gold,stb.) ahhoz, hogy hány Watt-os tápot kell egy géphez rakni? Vagy mi köze egy tápegység megbízható működésének az energiahatékonyságához? Mi ez a baromság, hogy Bronze-ból minimum 500W, míg a többiből már lehet 400W-os is akár? Honnan szedted ezeket a sületlenségeket?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!