Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Hogyan lehet tönkretenni egy...

Hogyan lehet tönkretenni egy videókártyát, hogy ne látszódjon rajta?

Figyelt kérdés

Van egy még garanciális videókártyám, ami 25-30 perc játék után el kezd hibázni, azt hiszem "artifact"-nak hívják. 2x küldtem már vissza, először több mint 3 hétig, másodszor 1 hónapig ott volt de állítólag ők nem tapasztalták, azt mondták próbáljam levenni a gyári órajeleket akkor talán jó lesz nálam is.

Szóval kicsit rá kellene segíteni, hogy biztosan ne működjön csak nem tudom hogy lehet fizikai sérülés nélkül ezt megoldani.

2019. márc. 29. 14:27
 1/7 anonim ***** válasza:
56%
Ne lejjebb vedd az órajelet, hanem feljebb. Nagyon. A hűtése meg ha szabályozható, vedd a minimumra. Így játssz vele pár órát.
2019. márc. 29. 14:32
 2/7 anonim ***** válasza:
Nem jó a túlhúzásra nincs gari és az látszani fog, alapórjalen használd csak 0% ventivel, de így is nagy esélyel csak kifagy és újraindul kritikus hőmérsékleten és utánna menni fog. Igazából nem nagyon lehet úgy elrontani, hogy gari ne ugorjon mert ha így lenne mindenki ezt csinálná. Gondold el, veszel 1 magas kat vga-t 3. év előtt elrontod és 90% ban ahogy én jártam már nem tudják pótolni mert rég kifutott így vételárat kaptam vissza az akkorit amiből mindig lehetne egy új magas kat. vga-t venni.
2019. márc. 29. 14:49
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Az a gond hogy ha 0%-osan használod, 100 fok alatt lekapcsol, és 100fokon sem lenne még baja. Ilyet már nem lehet játszani.

Csinálj videót a hibáról, töltsd fel youtube-ra.

Nyilvános legyen a videó, a címe pedig egyértelműen

"Asus GTX1080Ti hiba, szerviz szerint "nincs baja" "

A leírásban pedig fejtsd ki bővebben nyugodtan.

Sőt akár angol fordítást is csinálhatsz, akkor meg sokan meg is fogják nézni.

A hibabejelentő lapra rá lehet iratni azt is hogy ha végre megoldják a helyzetet akkor a videót is leveszed jófejségből. (bár fent is hagyhatod, szived joga, valótlant nem állítasz benne)

Én már csináltam egyszer ilyet :)

2019. márc. 29. 15:19
 4/7 anonim ***** válasza:
(A videokártya neve csak példa volt nyilván, Asus fanok ne essenek nekem pls :D)
2019. márc. 29. 15:21
 5/7 Szirty ***** válasza:
0%

És mi van ha a kártyával nincs semmi baj, csak a te alaplapoddal nem tud megfelelően együttműködni?

Szétgyakod, kapsz egy ugyanolyan újat aztán ugyanaz lesz a baja...

2019. márc. 29. 15:57
 6/7 Takysoft ***** válasza:

Először is teszteld másig gépben is. Haverodnál, v ilyesmi.

Ami egy vidokarinak fontos az:

-új driver/windows

-megfelelő táp

Minden update legyne letöltve a Win10-hez

Drivert ne azt használd, amit a windows használ, bár legtöbb esetben az is jó, de inkább választ a gyártói weblapon levőt.

Táp: Minimum 80Plus Bronze, de jobb ha Silver vagy Gold minősítésű (persze Platinum, Titanium is lehet XDXD)

És hát, ez konfigtól is függ, le legalább 400-500W.

Ha Bronze, akkor minimum 500W

Ha nincs 80 Plus minősítése, akkor meg... hát az a bajod :D

De ha van minimum 6-800 Wattos, akkor talán működhet gond nélkül :D

2019. márc. 29. 16:20
 7/7 anonim válasza:

6-os, Takysoft:

Ritka nagy baromságokat hordtál össze! Mi köze egy táp energiahatékonyságának (Bronze/Silver/Gold,stb.) ahhoz, hogy hány Watt-os tápot kell egy géphez rakni? Vagy mi köze egy tápegység megbízható működésének az energiahatékonyságához? Mi ez a baromság, hogy Bronze-ból minimum 500W, míg a többiből már lehet 400W-os is akár? Honnan szedted ezeket a sületlenségeket?

2022. júl. 6. 23:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!