Ezek alapján melyik MacBookot válasszam? Illetve hol vegyem meg?
Sziasztok!
Szeretném olyasvalaki segítségét kérni, aki otthon van az Apple laptopjai terén, és megkönnyítené nekem a válogatást.
Bocsi előre is a hosszúsága miatt, probálok minden infót összegyűjteni, ami fontos lehet.
Úgy döntöttem, hogy az egyetemet egy MacBookkal kezdeném el, több éve iPhone-t használok, és szeretném a Windows-t is a következő félévtől magam mögött hagyni.
Nyáron dolgozni fogok, abból szeretném majd megvenni, viszont egy újra biztosan nem lesz keret, így mindenképp használtat fogok venni. Szívesen fogadnék tippeket, hogy ezt hol tehetem meg biztonságosan (úgy ertem, nyilván nem szeretném, ha 200x ezret kidobnék, mert egy hónap után vihetem szervizbe minden nyavajával).
Amire használnám:
- prezentációk, házidolgozatok, minden hasonló mulatság, szóval tanulási célokat is szolgálna.
- netezés, skype, filmnézés
- értelemszerűen a telefonom bizergálása az iTuneson keresztül, ami a mostani gépemnek már nem megy
Fontos, hogy könnyű legyen, és egy átlagos méretű hátizsákban elférjen, mert szeretném, ha nem lennék az íróasztalomhoz kötve, de ne kelljen külön még laptoptáskát cipelni.
Illetve, hogy az aksi üzemideje is magas legyen, hogy ne kelljen paráznom, ha nincs a közelben konnektor.
Játszani egyáltalán nem tervezek rajta.
És nagyon fontos lenne, hogy egy 4-5 évig még használható legyen, mivel sosem volt még Macbookom, fogalmam sincs, átlagban meddig működőképes ilyen használat mellett.
Egyébként a filmjeimet, iskolai dolgokat külső merevlemezen tartanám.
Ezek alapján odáig eljutottam, hogy egy Air lenne megfelelő, de sajnos ennyi.
Kérlek titeket, azzal ne jöjjön senki, hogy ennyi pénzből ilyen meg olyan windows-os gépet kapnék, mert nem szeretnék.
Annyira régit nem is vennék, 2-3 évesre gondoltam igazából.
Nem a telefon miatt akarom venni, hallottam néhány embertől, hogy mennyire szereti, és az androidról váltás után is egy csomó gondom elszallt, szóval gondoltam, nem lehet annyira rossz lépés.
Windowsból használtat semmiképp nem vennék, de a keret nagyjából 280(+/-), abból már lenne szerintem olyan újonnan, amin elgondolkoznék.
Mármint mire érted az iTunes dolgot? Én azt használtam pl zenéket átrakni a telefonra, meg az új iosokat gépen keresztül csinálom mindig, mert egyébként nagyon lassú lett volna így wifin keresztül :D
A filmnézés nem hiszem, hogy gyakori program lenne, inkább ilyen este már ágyban fekve egy gyors rész egy sorozatból, egyébként valóban kicsi hozzá a 13”. Ha minőségi élmény lenne a filmezés, akkor tanulás helyett is azt csinálnám szóval jó ha van, ami visszatart :D
:-) Nem rakok ilyen módon zenét ezer éve telefonra, ha valami tetszik, akkor azt a Spotify-ben offline billentem, és kész. Nekem túl macerás letöltögetett zenékkel pepecselni (tag-elni, szinkronizálni stb.), ráadásul az iTunes ebből a szempontból egy rakás ... (az).
És azért azt tudni kell, hogy nem minden működik ugyanúgy, még akkor sem, ha a Windows-on rendelkezésre álló szoftvernek van Mac-es verziója. Office pl. majdnem, de nem teljesen.. helyesírás ellenőrzés pl. csak 3rd party (fizetős) kiegészítővel van magyar nyelven, csak a Windows-os verzió része alapból, a Mac-es nem tartalmazza. Nem egy nagy összeg, és hasznos is, szóval érdemes beruházni. Továbbá ha offline adatcseréket tervezel másokkal, akik ugyanezt Windows-on teszik, akkor lesznek gondjaid, érdemes ezt valamilyen, mindkét rendszeren elérhető netes szolgáltatáson keresztül bonyolítani, mindenkinek könnyebb lesz az élete.
A "hol vegyem" kérdés a legnehezebb. Én két helyen vennék ilyen értékű cuccot. Az egyik valami normális bolt, a másik pedig valaki, akit jól ismerek, minden egyéb felejtős, van bizalom, de 100k fölött ez exponenciálisan csökken :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!