Mennyit ér a pc-m? platform csere miatt váltanék de elég sokminden történt azóta mióta megvettem, nem tudom árak hogy változtak
FX 8370 (még 9 hó gari)
Asus M5A99X R2.0 EVO (még 1,5 év gari)
4x8GB(32GB) DDR3 1600
Zotac 1050Ti 4GB (még 1 év gari)
Zalman Z3 Plus ház
Asus DRW-24D5MT DVD meghajtó
egy ilyesmi fiók az előlapon
egy ilyesmi 2,5" HDD rack a hátlapnál
Deepcool Gammax S40 hűtő
USB 3.1 és USB-C bővítőkártya
VIA VT6421 Chipset-es RAID vezérlőkártya
2x1TB WD Caviar Blue
3TB Toshiba HDD
500GB PH6 CE480 SSD
120GB Kingston V300 SSD
2x160+320+640GB HDD-k amik jelenleg 1db 1,2TB-os RAID tömbbe vannak összefogva
és egy
be quiet! Straight Power 11 450W Gold (BN280) tápegység
CPU+ alaplap: 20-24 ezer
Videokártya: mivel újonnan már van 42-43 ezerért így az 1 év garancia miatt max. 25 ezer.
RAM: 20 ezer
Gépház + ODD: 7 ezer
CPU hűtő: 4-5 ezer
HDDk: WD 2x4 ezer
Toshiba: 15 ezer
RAID: 4 ezer
SSDk: 500GB 14 ezer
120GB 4 ezer
Táp: 17-18 ezer
A RAID vezérlőt és az USB bővítőkártyát nem tudom megmondani mennyit érhet. Szerintem számold vagy a gépház vagy az alaplap+CPU kombóhoz.
Összesen: max. 145-150 ezret érhet. De mivel fölsölegesen sok a tárhely, és a legtöbb embernek szinte biztosan nem kell ennyi, így vond le legalább a HDDk 2/3-ának az árát.
Tényleg minek kellett neked ennyi hely?
Próbáld meg külön-külön vagy "tömbösítve" (pl.:CPU+alaplap, HDD+SSD csomag, táp+gépház stb) eladni az alkatrészeket, úgy több pénzt kaphatsz érte.
Egyetértek, külön külön jobban el fog kelni a géped, 150-ezer forintért inkább vennék mondjuk egy új Ryzen configot amivel bőven előrébb vagyok, viszont ha külön adod el lehet vkinek hasonló gépe van és kellhet az alkatrész a gépedből így jobbak az esélyek.
ui: rengeteg külön hdd, mire használtad ezt a sokat ? Érdemesebb NAS-ba fektetni, de ez csak egy javaslat.
500GB SSD rendszer és programok
120GB SSD VMware-hoz rendszernek
3TB a videó és képi nyersanyagoknak
1TB történtek mert FHD sorozat és 4k filmek eszik a helyet rendesen
1TB a személyes cuccok
1,2TB raid meg szemetelni
Egyébként a HDDket és a két SSD-t szerintem nem is kellene eladnod,főleg ha tényleg ennyi helyre van szükséged.
A táp és a gépház is maradhat igazából. CPU+videokártya csere és hozzá nyilván memória és alaplap szükséges.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!