Mennyire érdemes megvenni egy i7-es processzort?
Jelenleg egy i5 6500-at használok.Ez ugye 4 mag 4 szál.
Mennyire van értelme megvenni egy i7 6700 vagy 7700-at ami ugye már 4 mag és 8 szálon megy.
Kihasználják már a mai játékok ezt a lehetőséget,meg a munkában is jól jöhet?
Mert úgy érzem ez a mostani proci már kevés,sok játékban 100%-on megy mind a 4 mag és érezni hogy a vga tudna többet (gtx 1070) de a proci visszafogja.
Szerintetek?
Add el az i5-t mert már harmat gyenge, szinte mindenki panaszkodik erre a modellre hogy ez úgy kb ennyi volt..
- Érdemes megvenned, 6700 - 7700..
Nézz különböző teszteket ott kiderül, többek között hogy melyik éri meg kerettől függően..
- Egyre jobban szűkség lesz a több mag szálra, nem hiába várja mindenki az új Ryzen szériákat majd..
Azért egy i7 nem olyan gyorsan avul el mint egy i5 azért vedd figyelembe, meg ha kicsit is drágább a 7700 nem járnál vele rosszul.
- BIOS Update nyilván kelleni kell, hogy működjön a CPU erre ügyelj mindenképpen..
És igen van értelme, lásd új Metro játék.
"kijönne egy 8 mag 16 szálas ryzen plusz alaplap."
Ahogy írtam, új alaplapot (akár 30-35 ezerért) is tudsz venni az Ryzen 7 1700 (55-56 ezer) mellé egy 6700/7700 áráért(90-90 ezer). Ráadást munkára stabil OC-t is tudsz csinálni majd bármelyik b350/b450-ös lapon.
Nem írnék ide egy esszét, de googlizz ki pár ryzen tesztett, lehetőleg nevesebb oldalak/csatornák által készítettet és nézd meg a te munkafolyamataidnk megfelelnek-e. Ami 90 ezerből kijön (alaplappal együtt, duh): 1600(X), 2600, 1700, Xhez általába nincs hűtő.
Meggondolom ezt a ryzen dolgot mert nézegettem teszteket és eléggé ott van a szeren a r5 2600 meg a r7 2700 is.
Eddig kb 15 éve mindig csak intelem volt ezért sem gondoltam egyből az amd cserére. De most lehet kicsit jobban megnézem a dolgokat.
Most jelenleg 2x8gb 2400mhz ramom van az egy ryzenhez kevés nem? Mert az intel amit kinéztem max 2400mhz-s ramot támogat azért is akartam olyat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!