A Geforce RTX kártyák miben különböznek a GTX szériától? Mit takar az RTX jelölés?
Google a barátod :)
de több Youtube videó is szól erről
ha ennyire lusta vagy keresni, akkor jobb is ha nem tudod a választ
"Még nem írták meg azokat a játékokat,"
Ma még nem, de VGA-t nem cserélek naponta. Időtálló darab kell.
Ezért vettem anno 1070 Geforce-ot mert anno vitt mindent de most a 2K monitorral van hogy 30 fps sincs meg.
nekem 1080Ti-om van, de annyira nem éri meg RTX-re váltani, mert nem vagyok grafika b*zi, de ha az lennék akkor sem annyira érné meg, mert a technológia még elég gyerekcipőben jár és amit nyújt az számomra nem akkora előny, hogy megérje most ilyen árban upgradelni (csak 2080Ti jöhet szóba ugye)
hobbi szinten játékfejlesztéssel foglalkozom, de amiket láttam "előnyök" azok szintén nem fontosak számomra és még nem is annyira éri meg ezekre fejleszteni
én személy szerint nem látok benne akkora előnyt, nekem a játékélmény a lényeg, máshogy állok a játékokhoz, nem a grafika adja meg az élményt
" nem a grafika adja meg az élményt"
Akkor minek az 1080..... a pasziánszhoz az Intel HD is elég.
Nekem az abszolút kedvencem a Hexxagon dos game, VGA igénye "hatalmas" és már támogatja a CGA mellett a VGA üzemmódot is....
#6:
hobbi szinten játékfejlesztéssel foglalkozom, abból vannak VR ready tervek, + a fizetős munkában nem én határozom meg mi a grafika, de tudnom kell összerakni a játékot és fejleszteni magamnál
Na jó, akkor szakmázok egyet.
Az RTX kártyák egy teljesen új technológiát tudnak, az ún. hardveresen gyorsított sugárkövetést. Más szempontból nem lényegesen jobbak, mint az előtte levő Geforce generáció.
A sugárkövetés egy olyan algoritmus a grafikában, amivel fotorealisztikus minőségű képek renderelhetők. Viszont piszok időigényes, egy képkocka elkészítése tarthat percekig, órákig, stb. (minőségtől függően), szóval valósidejű alkalmazásokban (játékok) nem használják. Ahol tipikus, az pl. az animációs filmipar.
Az RTX kártya ezt az algoritmust gyorsítja fel, úgy hogy elvileg lehetséges lesz AAA játékokat írni ilyen módon. Ehhez azonban a meglevő grafikus motorokat teljesen, az alapoktól át kéne írni, ami nem két nap alatt fog megtörténni. Továbbá az is lehet, hogy az egész megbukik ( = úgy döntenek a játékfejlesztők, hogy ez nekik üzletileg nem éri meg), és akkor csak egy-két egzotikus játék fogja kihasználni a technológiát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!