Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Az alaplapnál mit jelent a...

Az alaplapnál mit jelent a (100-200-as) foglalat jelölés?

Figyelt kérdés
Nézegettem az alaplapokat és láttam, hogy a foglalatnál van ez a jelölés. Ha jól értem akkor a MHz-et jelölné? De eddig ez a jelölés nem volt. A Google keresgéltem de nem nagyon találok leírást.
2018. dec. 7. 14:34
 1/2 anonim ***** válasza:
A chipsetet jelöli. Például a 8. generációs intelekhez 300-as chipset kell. Ryzennél nem feltétlen kell újabb chipset, hogy elinduljon a gép, csak akkor BIOS-t kell frissíteni.
2018. dec. 7. 14:46
 2/2 anonim ***** válasza:

Chipset jelölés, nincs köze a MHz-hez, egy Z170-es alaplap épp úgy támogathat akár 4000MHz-es ramot mint egy Z270-es.

Eddig is volt chipset jelölés az alaplapokon, csak eddig 2 számjegyűek voltak, lásd 4. generációs intelnél H81, B85, H97, Z97, vagy előtte H61, B75, H77, Z77, stb, de mondhattam volna akár AMD-t is, 970, 990x (FX szériához), ryzennél ott az a320, b350, x370.

A chipset általában elég jól behatárolja milyen foglalatú processzort tudsz bele rakni, illetve milyen felszereltségű az alaplap (fapados, normál, extrém tuningra való stb)

2018. dec. 7. 15:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!