Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Mit csináljak a gépemmel?

Mit csináljak a gépemmel?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Van egy számítógepem. Reggel elindítottam, semmi baja nem volt. Kb 10 órakor használni akartam, így újra bekapcsoltam.

Windows 10 rendszer van a gépen. Bootolt, elindult, minden jó volt.

Elindítottam rajta a Google Chrome-ot, és a Wordot kb 1 perccel később.

A Word megnyílt, láttam a tálcán. Rányomtam hogy mutassa is a programot, hogy tudjak vele dolgozni. Erre lefagy a gép, a ctrl+alt+del re sem reagált, így a főkapcsolóval újraindítottam. Újra elindult, minden jó volt és újra megnyitottam a Google Chromeot. A gépen beakad a hang, és kékhalált kapott. Kikapcsoltam főkapcsolón, megint elindult. Utána ment egy kis ideig, újra a Chrome-al és lefagyott újra és azóta nem lehet bekapcsolni. Indítom, nem ad képet, és elkezd hűteni nagyon hangosan, vagy esetleg pirosan villog az egyik státuszjelző. Mit csináljak vele?

Lehet, hogy túlmelegedett? Vagy hardveres?

2019. febr. 23. 11:58
 1/3 anonim ***** válasza:

Így elsőre túlmelegedés, de bármi más is lehet, esetleg megtudod mondani milyen gépről van szó? Milyen proci tápegység videokártya stb. van benne.

Portalanítanám a gépet elsősorban, aztán nézd meg pörög e az összes ventillátor amikor bekapcsolod, tápegységé proci stb. esetleg nem e látsz vmi elváltozást, kábelek nincsenek e kilazulva esetleg érzel vmi égett szagot, kondikat is csekkold le. Írj vissza ha ezeket megnézted.

2019. febr. 23. 12:48
 2/3 A kérdező kommentje:

Megnéztem, leszedtem az oldalát, minden megvolt.

Minden hűtő megy. Újonnan azt csinálja, hogy elkezd simán hűteni indításkor mintha indulna, utána egy repülőgép hangosságával el kezd hűteni a tápegységnél.

Addig csinálja ezt, amíg meg nem cserélem az összes ramot.

Konfig:

Intel Core 2 Duo E8400 3.00 gHz, 2 mag.

Ram 4 Gb ddr2

Videókártya intel q43 q45 chipset

Hdd:western digital 250Gb

Ha megcserélem a ramokat akkor jó. Működik kb 2 óra hosszán át utána megint nem jó...

2019. febr. 24. 10:08
 3/3 A kérdező kommentje:

A memória 50 %on szokott lenni, emiatt nem kaphatott kékhalált.

Windows 7-nél ezt írja a kékhalálnál: IRQL NOT LESS OR EQUAL

Mostmár bootolni sem tud, semmit nem csinal. Telepítőlemezről tökéletesen elindul.

2019. febr. 24. 11:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!