Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Miért indul újra magától a...

Miért indul újra magától a számítógép?

Figyelt kérdés
2-3 hete naponta/2 naponta ujraindul a gép magától. Azt gondoltam a proci lehet a gond, mert volt hogy 100 -120 fok fölé is felment, így hát ujrapasztáztam, teljesen kitakarítottam a gépet. Azt gondoltam ezzel megoldódott a probléma, mivel teljesen jól működött, nem voltak fagyások, minden hőmérséklet normális értéket mutatott, amikor egyszercsak egy szimpla, nem megerőltető internetezés közbem is leállt. (Ezelőtt leginkább komolyabb játék közben csinálta, de volt már ilyenre is példa korábban) Mi lehet a baj?
2019. febr. 20. 12:57
 1/4 A kérdező kommentje:

A gép adatai: asrock fm2a58m-dg3+ alaplap

Gtx 950 2gb vga

Athlon x4 860k cpu

Fsp hexa 500+ tápegység

12 gb ram, egy kb 2 éves 4gb-os és egy viszonylag új 8gb-os.

Toshiba 1 tb hdd, kb 1,5 éves

A tápon és a videokártyán kivul minden ugyanakkor lett vásárolva.

2019. febr. 20. 13:01
 2/4 anonim ***** válasza:
Ha 120 fokra felment akkor vagy gond van a szenzorral, vagy egészen biztosan károsodott a proci, ekkora hőrérsékletet az intelek sem bírnak, nem hogy az amd k - de épp emiatt valószínűbb hogy a szenzor szarakodik. A leírtak alapján lehet alaplap, memória, proci, táp, de akár szoftveres gond is. Húzd újra az oprendszert, futtass memtestet(8+ óráig), próbáld meg egy memóriával, ha így sem jó rakd át másik slotba első körben. Ha esetleg alaplapot, vagy videokártyát cseréltél(amd->nvidia, ha nvida->nvidia\amd->amd annak nincs jelentősége) DDU val szedd le az előző drivert, illetve lap cserénél mindenképp érdemes újrahúzni az egész rendszert(jobb esetben csak lassú, rossz esetben meg kb úgy viselkedik ahogy leírtad). HD sentinel mit ír a merevlemezre?
2019. febr. 20. 13:14
 3/4 MGéza ***** válasza:
Nálam is így kezdődött, végül az alaplap bizonyult a hibásnak. Sajna az egyik leggyakoribb hibaforrás.
2019. febr. 20. 13:26
 4/4 A kérdező kommentje:
HD Sentinel azt irja hogy több mint 1000 nap van hátra az épettartamából, szóval az kilőve. Megpróbálom hogy kikapcsolom az automatikus újraindítást, hogy megnézzem mit ír. Egy újratelepítést is megpróbálok.
2019. febr. 20. 13:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!