RAM bővítésnél egy db, vagy kettő egyforma, esetleg két különböző GB méretű a jobb megoldás?
Jelenleg a gépemben (AsRock G31M-S R2.0 alaplap)1GB-os DDR2 RAM van, amit szeretnék bővíteni.
Olvastam arról, hogy 32-bit-es rendszer max. 3,5 GB RAM-ot kezel. Ezt figyelembe véve, melyik a leghatékonyabb variáció?
- a meglévő 1GB-os mellé még egy 1GB-os,
- egy darab 2 GB-os,
- vagy a meglévő 1GB-os mellé tehetek-e egy 2GB-osat?
Természetesen azonos márkájú, órajelű RAM-ról beszélve.
Legjobb lenne 2x2-es (2x2GB@1066Mhz) csomagot venni, akkor lenne DualChannel is. Ennél többet teljesen felesleges venni, egy 32-bites Windows csak 4GB-t lát be (jól tudod).
Nekem anno az volt a helyzet, hogy 2x1GB@800Mhz memória volt, az egyiket cseréltem egy 2GB@1066Mhz-sre, amivel nem számoltam, hogy a memóriavezérlő a kisebbik, 1GB-s modul órajelén járatja majd 2GB-set is.
Ezért érdemes mindkettőt cserélni egyszerre.
Anyagiaktól függ......
Ha benne levő ram 1 oldals 8 chippel, akkor vegyél hozzá egy azonos időzítésű 2 oldalas 16 chippel szerelt ramot és nem bukod a Dual chanelt
ha több pénzed van ,akkor 1 gb ram eladod és veszel 2 db 2gb ramot, ami azonos felépítésű.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!