Laptop túlhevülés segítség?
Sziasztok
Kb 3 hónapja vásároltam egy hp laptopot, semmi baj nem volt vele, de mostanában elég sűrűn túlhevül.
Olvastam egy fórumon, hogy sűrített levegővel kell tisztítani, meg is történt de semmi változás.
Egyik ismim azt mondta, hogy ezt szoftver is okozhatja, vagy esetleg próbáljam frissíteni a bios-t.
Nem nagyon merem, a hp oldalán van egy bios install ami azt irja, hogy ha letöltöm, csak telepíteni kell, és ha talál újabb verziót akkor felteszi.
Kérdésem, valakinek volt már ilyen jelensége? a bios frissítés megoldaná esetleg ezt a problémát? vagy egyéb más a teendő?
Köszönöm a válaszokat előre is
túlhevülés akkor keletkezik,hogy ha a processzor agyondolgozza magát. Szóval a bios frissítés olyan szempontból segítene,hogy segíti jobban kihasználni a processzorod ezáltal nem hevülne annyira túl(mivel több energiát fektetne bele a processzorba vagy hogy mondjam "növeli a teljesítményét a kihasználhatóság által"). Szoftver is valószínüleg emiatt okozza,hogy túlfűt a processzorod. Szóval ajánlom a bios frissítést. Annyi,hogy ne áramtalanítsd a laptopot mert akkor kinyírtad a biost.ÉS ne szakítsd meg a folyamatot se. Egy próbát megér.
16/F
köszönöm a gyors választ.
bocsi de lenne még egy kérdésem, kicsit parázok neki ugrani, restartoltam a gépet, beléptem a menübe de a bios verzió számát nem találom sehol, lerántottam egy everestet és az azt írja hogy bios típusa ismeretlen.
Plusz ha egy kis kaka programot elindítok, a proci fel repül 50-60%-ra akkor ezek szerint ez lesz tényleg a gond?
nem nem lehet húzni a procit bioson belüll.
na utolsó kérdés és nem terrorizálom a lelki világod, amit leszedtem a gyártó oldaláról telepítőt csak simán elindítom és ennyi? nem fog semmi problémát okozni?
télleg utolsó kérdés :D
és köszi az eddigieket
egész pontosan ez a progi neve a gyártó oldalán ROM Image for HP Notebook System BIOS (68GVV) Remote ROM Flash - SSM Compliant
nem tudom mennyit segít ha segít
1.Nem okozol lelki terrort örülök,hogy ha segíthetek(most is pl ezért pontoztak le pár perce,mert segíteni próbáltam-.- na mind1)
2.Azt hiszem,hogy elindítod,kéri majd az újraindítást,akkor újraindul és várni kell ameddig a gép fel nem épül. De az is lehet,hogy floppyról vagy valamilyen adathordozóról kell feltelepíteni(rádugod és bootolásból indítod el.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!