Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Milyen laptopot ajánlotok...

Milyen laptopot ajánlotok egyetemre?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Egyetemhez lenne szükségem egy laptopra, nem kell semmi extra tudás, nem szükséges, hogy elfuttattasson különleges programokat, csak jegyzetelni, tanulni, beadandót írni kellene, esetleg ahhoz használnám még, hogy szabadidőmben böngésszek vele, videókat, filmeket nézzek. Nem akarok rajta játszani, tényleg csak alap felhasználásra kéne. Fontos lenne, hogy azért 3-4-5 évet kibírjon, az aksija is felhasználóbarát legyen, kihúzza pár órát töltés nélkül, mert a suliban nem mindig van lehetőség arra, hogy hozzá legyek kötve a konnektorhoz. Jó lenne ha bírná a mindennapi hurcibálást, nem asztali gépnek használnám. Használt laptopot semmiképp nem szeretnék venni. Laptop viszonylatban szűkös a keretem, 90-120 ezer között keresek valami használhatót. Rengeteg tanácsot kaptam 'hozzáértőktől', amiket próbáltam megfogadni, csak ebben az árkategóriában nehéz megfelelni a profik által megkötött paramétereknek. Főleg tapasztalatokra lennék kíváncsi, illetve olyanok hozzászólása lenne hasznos számomra akik jól ismerik a belépőkategóriás laptopokat.

2019. febr. 11. 15:54
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
61%
Nekem 12 órát is elmegy a MacBookom egy töltéssel. Nem akadozik, nincs hangja, nem melegszik...
2019. febr. 11. 17:19
 12/15 anonim ***** válasza:
74%

Most épp egy használt Lenovo Thinkpad x230-t használok még mindig az aksiját kellene cserélni.

i5-3320m(igaz én programozásra,Visual Studio-t használom)

Nem akartam sokat költeni, de azért ssd és egy i5 legyen a gépben.

Meg is lett 50k-ból windows 10 indulásakor szépen hűt és forog a ventilátor. Aksija 4486 mAh csak jegyzetelés: 5 vagy 6 órát kibírna.

Használtat nem is érdemes nagyon venni,ha nem vagy benne a témában, mert az ördög nem alszik, na de újonnan i3 legyen a minimum szerintem ne adj lejjebb és minél újabb generációs legyen.

Amúgy Windows 10-et tennél rá vagy Linuxot használnál?

Szükséges neked a dedikált videokártya?

Esetleg érdemes olyat is nézni amibe később lehet egy 2. merevlemezt tenni.

128Gb ssd kellene vagy 256 ssd legalább vagy inkább 1 Tb hdd kellene?

Nem tudom nálad van-e win 10.

Nekem egy 128gb-os ssd van.

117gb-ból 66,2Gb szabad területem van.

Persze a súlya sem mindegy és a kijelző mérete sem.

2019. febr. 11. 19:17
 13/15 anonim ***** válasza:
30%

Úgy látom, komoly gondok vannak a szövegértéssel.

#17.19 Elkerülte figyelmedet, hogy kérdező 120 ezer forintban húzta meg a keretet.

#19.17 Második merevlemez? Külön videókártya? Minek??? Szövegszerkesztéshez meg webböngészéshez? Filmek lejátszásához?

2019. febr. 11. 19:31
 14/15 anonim ***** válasza:
100%
Fiam, nem kerülte el a figyelmemet, hogy mennyi pénze van rá. Hozzászólásom csak válasz volt arra az ostobaságra, hogy mennyit bír a hulladék Celeronod.
2019. febr. 11. 19:33
 15/15 A kérdező kommentje:

Amúgy Windows 10-et tennél rá vagy Linuxot használná? - Windows 10et

Szükséges neked a dedikált videokártya? - nem

Esetleg érdemes olyat is nézni amibe később lehet egy 2. merevlemezt tenni.

128Gb ssd kellene vagy 256 ssd legalább vagy inkább 1 Tb hdd kellene? - igazából abban maradtam hogy 128gb ssd elegendő a hétköznapi felhasználásomra, illetve vásárolok mellé egy nagyobb külső ssdt, hogy tudjam rajta tárolni az egyéb dolgokat

Köszönöm mindenkinek a hozzászólást és a segítséget, ment a zöld kéz!

2019. febr. 12. 14:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!