Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Milyen laptopot ajánlotok...

Milyen laptopot ajánlotok egyetemre?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Egyetemhez lenne szükségem egy laptopra, nem kell semmi extra tudás, nem szükséges, hogy elfuttattasson különleges programokat, csak jegyzetelni, tanulni, beadandót írni kellene, esetleg ahhoz használnám még, hogy szabadidőmben böngésszek vele, videókat, filmeket nézzek. Nem akarok rajta játszani, tényleg csak alap felhasználásra kéne. Fontos lenne, hogy azért 3-4-5 évet kibírjon, az aksija is felhasználóbarát legyen, kihúzza pár órát töltés nélkül, mert a suliban nem mindig van lehetőség arra, hogy hozzá legyek kötve a konnektorhoz. Jó lenne ha bírná a mindennapi hurcibálást, nem asztali gépnek használnám. Használt laptopot semmiképp nem szeretnék venni. Laptop viszonylatban szűkös a keretem, 90-120 ezer között keresek valami használhatót. Rengeteg tanácsot kaptam 'hozzáértőktől', amiket próbáltam megfogadni, csak ebben az árkategóriában nehéz megfelelni a profik által megkötött paramétereknek. Főleg tapasztalatokra lennék kíváncsi, illetve olyanok hozzászólása lenne hasznos számomra akik jól ismerik a belépőkategóriás laptopokat.

2019. febr. 11. 15:54
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
12%

Ilyen célra bármelyik új gép megfelel. Hogy hány évet fog kibírni, nem lehet tudni, de a legtöbb gyártó legalább 2 év garanciát ad. Vannak nagyon energiatakarékos procik, amelyek hűtést sem igényelnek, olyat vennék. Az alábbiak ilyenek, és azért nem is annyira gyengék: Celeron N4000, Celeron N4100, Celeron N4200, Celeron N5000.

A másik tanácsom, hogy merevlemez helyett beépített mamóriakártya (eMMC) vagy SSD legyen benne. Ezeknek kicsi a kapacitásuk, de mivel nincs bennük mozgó alkatrész, valószínűleg jobban bírják a szállítást.

2019. febr. 11. 16:07
 2/15 A kérdező kommentje:

[link]

[link]

[link]

Igazából eddig ezeket néztem, de hátrányuk, hogy Intel® Pentium® N4100 processzorokat nem ismerem, nem nagyon tudok róluk semmit, illetve az utolsóban HDD van, illetve csak 4gb ram, nem tudom, hogy mennyire okozna ez nehézséget a mindennapi felhasználásban.

2019. febr. 11. 16:16
 3/15 anonim ***** válasza:
72%
A Hp 250 G6 i3al a legélhetőbb ebben az árkategóriában, a Pentium/Celeron NXXXX processzorokat pedig kerüld el, ha használni is szeretnéd a laptopot.
2019. febr. 11. 16:19
 4/15 anonim ***** válasza:
23%

Én ezket találtam többek között:

HP 3 év garival, Full HD kijelzővel, SSD-vel 87 ezerért:

[link]

Másik HP 92 ezerért.

[link]

Asus Full HD kijelzővel, 8 GB memóriával, SSD-vel 111 ezerért.

[link]

2019. febr. 11. 16:35
 5/15 anonim ***** válasza:
81%
Celeron :D
2019. febr. 11. 16:39
 6/15 A kérdező kommentje:
Köszi az eddigi válaszokat, mindenkinek ment a zöld kéz! :) Ahogy látom ez a Celeron proci elég megosztó téma.. :D
2019. febr. 11. 16:42
 7/15 anonim ***** válasza:
15%
Megosztó, mert nem hasít vele a World of Tanks. :-) Jegyzetkészítésre, irodai programokra, filmnézésre bőven elég lesz.
2019. febr. 11. 16:54
 8/15 anonim ***** válasza:
78%
# 7 Felesleges a sarkítás, a webböngészés is nehezen megy vele.
2019. febr. 11. 16:55
 9/15 anonim ***** válasza:
78%

Így van, nyolcas.

Kolompár Achilles valószínűleg azért védi ennyire a Celeront, mert neki is ilyen gépe van, és ciki lenne beismerni, hogy mekkora egy rakás szar.

2019. febr. 11. 17:00
 10/15 anonim ***** válasza:
33%
#17.00 A mondatod első fele igaz. Celeronom van, mégpedig - mivel nem új már a gép - lényegesen gyengébb, mint amiket a kérdezőnek ajánlottam. Élvezem, hogy akár 6-8 órát elmegy a gép egy töltéssel, és hogy nem zúg a hűtő, mivel nincs. A böngészés, köszönöm, jól megy, mint ahogy a videók lejátszásával sincs probléma. Ha nálatok akadozva végzik a Celeronok és Pentiumok ezeket a ma már halálegyszerűnek számító feladatokat, akkor talán a júzerekkel van baj. :-)
2019. febr. 11. 17:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!