Msi b450 gaming plus led bekapcsoláskor felvillan de utána leáll a gép. Valami ötlet, hogy mi lehet a hiba?
Alaplap :MSI B450 gaming plus
Cpu:Ryzen 5 2600
Ram: 16gb(2x8) Kingston HyperX Fury DDR4
Táp :HCK USP-5580 580W
Tegnap lett meg az összes alkatrész a gép összeszereléséhez, azonban mikor mindez megtörtént az alaplapon lévő ledek egy pillanatra felvillannak és kikapcsol a gép. Mikor kihúztam a CPU powert és megpróbáltam úgy beindítani a gép beindult és jelzett hogy probléma van a CPU-val. Utánanéztem és sokaknak nem volt elég a táp. Lehet, hogy nálam is ez lehet a hiba?
Ram pontos típusa (sok betű meg szám)? A ryzen procik+lapok nagyon érzékenyek rá, ha nincs a támogatási listán, akkor lehet, azért nem megy.
Egyébként meg igen, lehet a táp is, elég kotladék szegényem. 450-500 wattos tápot normálisat kapsz 20e körül, de mielőtt nagyban vásárolni kezdesz jó lenne kölcsönkérni egy tápot ismerőstől kipróbálni tényleg az a baja vagy sem.
A rammal nem lesz baj, direkt úgy válogattam össze az alkatrészeket, hogy kompatibilisak legyenek, mert a ram a proci és az alaplap új. Egyébként a ram:HX426C16FB2K2/16
Az egyik ismerősömtől kölcsön kértem az ő 650w+90 platinum tápját(pontosabb adatot nem tudok róla) , remélem azzal már beindul.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!