Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » A márka számít memória bővítés...

A márka számít memória bővítésnél?

Figyelt kérdés

Jelenleg egy Kingston KVR16N11/4 1.5V van a PC-ben.

Ami egyébként érdekesség, hogy az adott típusra rákeresve mindenhol 1600 Mhz van megadva sebességnek, a gépem viszont 1066-ot mutat csak... A további paraméterek egyébként: DDR3, 4 GB, 1.5 V

További 4 GB-val szeretném bővíteni a PC-t és az alábbi memóriát néztem ki hozzá: [link]

1066-osat választottam, hiszen a gépem ezt a sebességet jeleníti meg a benne lévő ramnál is... tehát ami eltér a két memória közt az csupán a márka, ez gond lehet? Vagy esetleg 1600 Mhez-eset is nézhetek hozzá és akkor a gyengébbik órajelen fognak futni?

2019. febr. 2. 12:34
 1/6 Dongaben ***** válasza:
Nem igazán számít. Azlrt "egészségesebb", ha azonos típusú RAM-ok vannak a gépben. A frekvenciát leszabályozhatja az alaplap. Mi az alaplap pontos típusa?
2019. febr. 2. 13:25
 2/6 anonim ***** válasza:

Itt számít a géped többi eleme is milyen alaplap procid van ?

Amúgy igen ugy van h nagyobb órajelűt is bele rakhatsz ha pl 1600 a max amit tud a géped de beleraksz 1866 os az 1600 fog menni. De ha pl te 1066 ost használsz es melle raksz egy 1600at akkor 1066 on fog menni mind2. Érdemes ugyanolyat bele venni amid van h párban tudjanak menni.

2019. febr. 2. 13:34
 3/6 anonim ***** válasza:
2. vagyok, igen amugy 1600mhz-es modulod van az h 1066-ot mutat a bios az lehet azert mert ennyit tud az alaplapod, vagy biosba nincs beállítva megfelelően a ram.
2019. febr. 2. 13:38
 4/6 A kérdező kommentje:

Az alaplapom támogatja az 1600 Mhz-t. Amúgy ezen a linken meg is tudjátok nézni Asus P8H61-M LX3 Plus R2.0 alaplap, socket 1155: [link]

CPU típusa: DualCore Intel Celeron G550, 2600 MHz Ezt egyébként szintén hamarosan cserélni fogom egy i5-re. A BIOS-ban automatára van állítva az órajel, kipróbáltam, hogy 1600-ra állítottam, de úgy nem indult el a gép és vissza kellett állítanom... Köszi szépen az eddigi hasznos válaszokat! Mivel, mint kiderült a jelenlegi Ramom is 1600-as akkor inkább veszek bele egy ugyanolyan Kingstont, biztos, ami biztos!

2019. febr. 2. 14:56
 5/6 Dongaben ***** válasza:
Volt egy pont ilyen alaplapom! Biztos vagyok benne, hogy 1600Mhz-en ment a RAM. A proci, az mondjuk Intel Core 3i volt, de nem hinném, hogy ez a gond. A BIOS beállításokat böngészd át, aprólékosan. Hátha, csak ott kell állítani valamit.
2019. febr. 2. 15:15
 6/6 A kérdező kommentje:
A kérdés megválaszolódott. A proci a hibás! A memória támogatás 1066 Mhz... Majd az i5-össel megoldódik a probléma! A biztonság kedvéért pedig egy ugyanolyan Kingston memóriát veszek társul, mint ami jelenleg is van, így tutira nem lesz gond a kompatibilitással sem.
2019. febr. 2. 19:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!