DDR4 kérdés - Másik márka, más CL besorolással nem okoz gondot?
Most 8gb 2*4gb Kingston ddr4 2166 van a gépben cl15 vagy 14 ( nem tudom pontosan, meg kellene néznem ) besorolással.
Ha veszek mellé mondjuk még 2*4gb GEil-t, előfordulhat hardveres gond, vagy elég ha a CL ugyanaz?
Minden esetben a leglassabb órajellel és a legnagyobb késleltetéssel fognak menni a RAMok, ha összerakod őket.
Általában érdemes az első slotokba a lassabbat tenni, hátrébb a gyorsabbat, bár mai gépeknél ez sem szokott gondot okozni ha nem így van.
Hardveres gond nem lesz, rakjad nyugodtan.
CL is különbözhet, órajel is, márka is.
Max nem lesz dual channeled, ami nem nyom sokat a latba hacsak nem 2011-es foglaltra gyúrsz meg quad channel támogatásra a 200+ órás rendernél.
Dual channel már van, ebből lenne még egy, külön kit, de lehetséges, hogy más márkával.
Quad channelt nem támogatja a mobo, tehát az mindegy.
A kérdés röviden annyi volt, okozhat-e akadást vagy bármilyen bajt hogy nem ugyan az a márka ( DDR2 korszakból volt ebből gondom ).
Mármint gond-e, hogy a KITnél más a márka, minden más ugyanaz ( ddr4 2166 cl 14 vagy 15.
Bocsi, nem olvastam el rendesen, és nem tudtam hogy te vagy az egyes; munkahelyen csak rápillantottam. :)
Köszönöm, ment a zöld!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!