Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Ha Intelről váltok AMD process...

Ha Intelről váltok AMD processzora akkor a Windows elfog indul anélkül, hogy újra telepítem?

Figyelt kérdés

2019. febr. 2. 10:17
 1/8 anonim ***** válasza:
61%

CPU csere után mindenképpen windows leinstall, majd fel..

Akadhatnak problémák, de jobb esetben az is fél siker ha elindul.. Mivel nem egyeznek a programok,...

2019. febr. 2. 10:19
 2/8 anonim ***** válasza:
83%
Minden esetben kell újratelepítés ha vàltasz.
2019. febr. 2. 10:26
 3/8 anonim ***** válasza:
72%
Egész hardware nem egyezik, ha váltasz platformot (ha azonos platformon lenne egy proci-csere akkor nem kellene újratelepítés), de mivel Intel - AMD váltás lesz, hardware elemek is mások, így kell újratelepítés.
2019. febr. 2. 10:44
 4/8 anonim ***** válasza:
69%
Elméletileg a Windows 10 már teljesen jól kezeli ezeket a hardverváltozásokat, de én is inkább újratelepítést javaslok.
2019. febr. 2. 10:57
 5/8 anonim ***** válasza:
Gen egy intelről gen hat intelre nekem eldöcög, működik minden, de érezni, hogy nem "friss" a rendszer.
2019. febr. 2. 11:01
 6/8 MGéza ***** válasza:
Windows lincence is válogatja. OEM géphez kötött, újra kell aktiválni. Új alaplappal és cpu-val is gond nélkül indulhat a windows, de ajánlott legalább az alaplap saját driverjeit telepíteni. Ha szimplán csak cpu csere lenne(de nem lehet), akkor szinte semmit nem kéne csinálnod, ahhoz nincs külön driver.
2019. febr. 2. 11:09
 7/8 anonim ***** válasza:

Az a baj, ha alaplapot cserélsz, mások a chipsetek, elérési utak, ezért javasolt újratelepíteni, mert akkor biztosan az új, jó chipsetet szedi le a gép.

Gyakorlatban a win10 már elég rugalmas ilyen téren, szépen pakolja magának fel-le elemcserekor az illesztőket, de ha biztosra akarsz menni, akkor kézileg töröld ki a rendszerből az előző alaplapot chipset adatait és rakd fel az alaplap oldalán található drivereket a gépre.

2019. febr. 2. 11:09
 8/8 anonim ***** válasza:
Én megpróbálnám, feleslegesen nem tölteném az időt Windows újratelepítéssel :-) Az biztos, hogy a Windows-t újra kell aktiválni (ha OEM volt, akkor ez valószínűleg nem fog sikerülni), és ha ezek után van sebesség, vagy stabilitási probléma, még mindig kezdheted "tiszta lappal".
2019. febr. 4. 23:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!