Csak 80plus minősítésű tápot érdemes venni, ha játékok miatt veszek? Mitől jobb 80plus gold, mint egy bronze?
A 80Plus minősítés csak azt hivatott jelezni, hogy a tápegység adott terhelés mellett adott hatásfokkal képes átalakítani a hálózati (230 V-os) bemenő feszültséget egyenfeszültségű kimeneti feszültségekké - nem minőségi jelző.
A különböző szintek különböző - adott terhelés mellett - hatásfokú tápegységeket jelölnek:
a Brooze jobb mint a Gold.
"a Brooze jobb mint a Gold."
Mea culpa, elírtam, szóval a Gold jobb mint a Bronze - nagyobb hatásfok, kisebb veszteség.
A minőség szerintem Be Quiet Pure power 10-től kezdődik.
(Már van 11. széria, érdemes azt is megnézni)
Igen, ezek 20k körüli tápok, az emberek mindig meglepődnek mert 10k alatt akarnak jó tápot venni.
Na az kb lehetetlen 500W-osnál legalábbis biztosan. 300W-ból 10k-ért már lehet nagyjából normálisat venni, csak az meg nem mindig elég.
Nem írtad le a géped, de látatlanban ezeket a tápegységeket tudom ajánlani (20k körüli ársáv):
Bitfenix Formula 450W Gold (20.300 pcx-en, 5 év gari)
Be quiet! Pure Power 11 Gold 400/500W (attól függ, mennyire van szükséged)
FSP Raider-t ne vegyél, nem a legjobb az árkategóriájában és 550W-re nem lesz szükséged. Általában (fontos kiemelni, sli/erős munkaállomásoknál más a tdp) a fogyasztás kb ekkora: processzor 65W, videókártya erősen típusfüggő, de általában 75-250W, többi alkatrész elég keveset fogyaszt, 30-50 wattot. Tehát ha nem tervezel 2/több videókártyás rendszert, bőven elég egy minőségi 400/450/500 wattos tápegység
Teljesen jó táp, de ha nem fontos neked a moduláris táp (azt jelzi a CM) akkor vedd ezt:
be quiet! pure power 11 500W gold
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!