3TB merevlemez particionálása egy vagy több darabba?
Adott egy elég öregecske asztali gép. Asus p5k alaplap Xeon 5450-el, 6gb ddr2-vel.
Win7 64bit fut rajta, egy tiszta új 120GB-os SSD-ről. Az SSD-n csak a rendszer van, és nem is lesz rajta más.
Ebbe a gépbe tennék egy új, 3, vagy 4TB-os HDD-t, tisztán adattárolásra, amin operációs rendszer nem lesz.
Kéredésem, hogy ezt a merevlemezt egybe érdemes hagyni, vagy több partícióra célszerű felosztani? Mekkorára, és miért?
Mellé még talán beleteszem az egyik régebbi HDD-t egy 500GB-os Samsungot, ami egy darabban van.
Ahogy neked kényelmes. Nincs igazán erre recept. Ha akarod szedd szét, ha akarod hagyd egybe.
Én a saját 2 terás HDD-meg kettészedtem, de csak azért, mert az egyik partíciót ext4-re formáztam a Linuxnak a másikat meg NTFS-re a windowsnak.
Az a helyzettől függ. Én azért szoktam partíciókat használni, hogy logikusan elválasszam egymástól az adatokat. Pl van külön partíció a filmekre, a zenékre a dokumentumokra.
Ez nekem annyiból kényelmesebb, hogy könnyebben megtalálom a dolgokat, de ez abszolút izlés kérdése.
"A logikus elválasztásra találták ki a mappákat..."
és a partíciókat.
igen, csak mint leírtam, amíg a mappa mérete dinamikusan változik, addig a partícióé kötött. És a probléma ott kezdődik ha nincs hely az egyiken, de a másikon igen.
Mappák esetén ez sosem fordul elő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!