A vadiúj HDD-m olykor indokolatlanul felpörög és folyamatosan villog a LED. Miért viselkedik így?
Néhány hete vettem egy Western Digital Black 1TB winyót, nagyon megbízható és gyors, komoly HDD, de amióta megvan folyamatosan jellemző, hogy olykor hangosan felpörög vagy inkább leesik a fordulatszám (hirtelen nem tudom pontosan melyik) szóval olyan kellemetlen hanghatást produkál és üresjáratban is vagy gyakran villog a led vagy folyamatosan világít, pedig semmi írást/olvasást nem végzek. A HD Sentinel szerint 100% a kondíció (eleve most vettem szóval ez nem meglepő), de nem kellene ilyen hangosan/instabilan működnie. Azt kell még tudni, hogy egy Nexus Disktwin passzív hűtést tettem rá (elvileg vibrációcsökkentő hatása is van) az 5,25'-ös helyre, de ennek nem kellene problémát okoznia, erről van szó:
Mi a fenét csináljak vele?
A win10 10perc után lekapcsolja, szerintem azt hallod.
Utána meg azonnal fel ha bármit csinálsz aminek kicsi köze is van a hdd-hez pl megnyitod a sajátgépet. Én a 10percet 1 órára tettem, inkább menjen többet minthogy folyamatosan le fel kapcsolja.
"Én a 10percet 1 órára tettem, inkább menjen többet minthogy folyamatosan le fel kapcsolja."
És ezt hol tudom beállítani? Meg eleve megnézni azokat, amiket az #1-es kommentelő írt. Sajnos kezdő felhasználó vagyok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!