Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Tudtok-e USB 3.1-es csatlakozó...

Tudtok-e USB 3.1-es csatlakozókkal rendelkező PCI-os kártyáról?

Figyelt kérdés
A leendő pendraiv 3.1-es, a PC pedig, csak USB 2-es csatlakozókkal rendelkezik. Lehetne-e gyorsítani az adatforgalmat úgy, hogy egy USB 3-as csatlakozókkal rendelkező kártyát teszek a PC-be, és az azon lévő csatikat használom?

2019. jan. 5. 23:54
 1/4 anonim ***** válasza:

PCI-os biztos nincs, ugyanis egy 64 bites 66 MHz-es PCI port csak 533 MB/s-ra képes ( [link] ), egy USB 3.1 Gen 1 SuperSpeed módban meg 0,625 MB/s-ra ( [link] ).

PCI Express portos már van:

[link]

2019. jan. 6. 01:02
 2/4 A kérdező kommentje:
Biztos ami biztos alapon most már csak azt szerettem volna tisztázni, hogy a gépem alaplapján PCI, v. PCI-e alaplap van. Erre vonatkozóan csak annyit tudtam kideríteni, hogy az alaplap típusa HP 0A58h, (ASC). De, hogy ezen milyen BUS van, erre vonatkozóan az interneten se találtam választ. Ezzel kapcsolatban volna valamilyen infód?
2019. jan. 10. 13:44
 3/4 anonim ***** válasza:

Elvileg van benne:

[link]

bár ez nem hivatalos információ

Ha jól értelmezem ez valami brand, gyártó által előre összerakott gép.

Annak (tehát nem az alaplapnak, hanem a gépnek) a pontos típusának ismeretében lehetne a pontos, hivatalos specifikációnak - benne a PCIE porttal való ellátottságának - utánanézni (elvileg rajta van a gépen).

Ha ezt nem tudod kideríteni, vagy kinyitod a gépházat és megnézed, hogy van-e rajta PCIE port:

[link]

a másik lehetőség a hardverdetektáló program - például Aida64 ( [link] ) - használata.

2019. jan. 10. 15:22
 4/4 A kérdező kommentje:

Kösz a sok hasznos infót, végigpróbáltam őket, de végül is a személyes megtekintés hozott eredményt.

Ezek szerint az alaplapon, 2 PCI (fehér), és 2 PCIe (rövidebb, hosszabb fekete) foglalat van. Hosszabbik PCIe-be a videokártya van, a rövidebb üres.

Az alapproblémámhoz visszatérve, van-e olyan kártya ami a rövidebb PCIe-be való, és legalább egy USB 3.1-es kimenete van? Fotót sajnos nem tudok csatolni, pedig van.

2019. jan. 12. 13:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!