Játék esetébe miért pörög fel a passzív hűtéssel is rendelkező videókártyám ventilátora maximum fordulaton ami játék közben is maximum 55°C fokos? .
Figyelt kérdés
GTX 1070 videókártyám van, egész pontosan ilyen [link] ha nem játszok akkor 38°C-nál fentebb nem megy a hőmérséklete, de játék közben sem melegszik 55°C fölé, ha nem játszok akkor a ventilátorok nem pörögnek, ha játszok akkor elkezdenek pörögni, de egy idő után a hangjából ítélve maximális fordulatszámon kezd el pörögni, ennek okát nem tudom, eddig nem csinálta ezt és azért nem tudom az okát, mert mint leírtam 55°C-nál nem megy fentebb a kártya hőmérséklete, amikor maximális fordulatszámon felpörög a kártya a monitor kikapcsol a gép nem áll le, nincs letöltve az MSI Afterburner sem, nem is nyúltam soha a videókártya beállításaihoz.2019. jan. 1. 16:11
1/3 anonim válasza:
"nincs letöltve az MSI Afterburner sem, nem is nyúltam soha a videókártya beállításaihoz"
Hát valószínűleg pont ez a baj. Valószínűleg valami pocsék hűtési görbével üzemel jelenleg, amit meg kéne változtatni. Elvileg lehet UEFI-ből is állítani, de Afterburnerrel könnyebb.
Egyébként véletlenül nem fordulhat elő, hogy szimplán túl hangosak a ventik és úgy hangzik, mintha maxon pörögne, pedig nem? Az MSI kártyákkal nincs semmi tapasztalatom, de az ASUS 900 szériás kártyái mocsok hangosak voltak alacsonyabb fordulaton is.
2/3 anonim válasza:
Hogyha egy GTx750/1030 vagy hasonló kaliberű kártyáról váltottál ami alig melegeszik akkor szerintem csak félrehallod. Én 1050Ti-ről váltottam 1080-ra, a 1050ti gyakorlatilag hangtalan volt, a 1080-amnak pedig van hangja. Hát igen, az a +220% zajjal jár :D
3/3 A kérdező kommentje:
Nem hallom félre, mert amúgy az egész gép szinte teljesen hangtalan, és játék közben is alig van hangja a videókártyának, meg hát mint írtam, amikor nagyon hangos lesz a kártya, olyankor a monitor is kikapcsol, de csak ebben az esetben, első válaszoló abban tudnál nekem segíteni hogy mi lenne a videókártya szempontjából a megfelelő hűtési görbe ?.
2019. jan. 1. 20:35
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!