Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Szerintetek ez jó laptop az...

Szerintetek ez jó laptop az árához képest?

Figyelt kérdés

[link]

Erről lenne szó, asztali pc-t szeretném leváltani laptopra a mobilitás miatt, meg esetleg pár játék minimum grafikai beállítás mellett fusson, de ez nem lényeg.

Megéri az árát, valamint 4-5 évig el lehetne használni netezős laptopnak, ha odáig kibírja?

Köszönöm a válaszokat!

2019. jan. 3. 12:47
 1/5 anonim ***** válasza:
Mobilitás, aha. Remélem tudod, hogy ez legalább 2,5 kiló, iszonyú vastag és egy ilyen laptop akksi ideje közelít a nullához. Internetezésre vegyél egy normális laptopot, igaz azon nem futnak a játékok. Viszont egy normális gamer laptop 300 ezer fölött van, aminek elfogadható hűtése és minősége van. De az ilyen mind nudlibicska lesz 5 év múlva játékokra.
2019. jan. 3. 12:55
 2/5 pappgr ***** válasza:

Válasz #1 Kelletlenül agresszív, de valamennyire igaza van. Fogadd el tőlem, aki az elmúlt 5 évben egy gaming laptopot használt. Ha most állnék a döntés előtt, inkáb egy építenék egy közepesen erős gépet játékra és vennék egy 100-150 ezres netbookot / ultrabookot. De hogy a konkrét kérdésre is válaszoljak. Nem éri meg az árát, ennyiből jobbat is lehet kapni. Hogy miért, megmondom. A 1050 nem egy nagy dobás, jól néz ki a 4 giga vram, de a többi spec nem jó, shader, cuda core, csak hogy egy párat felsoroljak, a legjobb az ha benchmarkokra támaszkodsz, a számok nem hazdnak. Az i7 8750H egy jó processzor, de az ár-érték aránya nem az. A 8 gb RAM a minimum manapság, kevés lesz 1-2 éven belül, ez viszont cserélhető. Az is fontos, hogy linuxos, ami nem baj ha:

-használtál már linuxot

-nem akarsz játszani (kevés a támogatottság, emulátorok nem elég jók)

Ellenkező esetben még rá kell számolni egy windows árát.

Más probléma nincsen vele. Mellesleg a súly nem olyan nagy probléma, az én gépem 5 kg, egy jól kialakított hátitáskával kellemetlen de kibírható a szállítás, plusz a mai gépek súlya kimaxol olyan 2.5 kiló körül. Én tudom ajánlani a rog sorozatát az asusnak. De más gyártóknak is vannak megérős gépei.

2019. jan. 3. 13:19
 3/5 A kérdező kommentje:

Rendben, köszönöm! Akkor tudtok ajánlani nekem egy olyat, ami FHD filmeket gond nélkül lejátssza, 1920x1080 felbontású és van benne SSD? Csak netezésre, játékra van PS4e-em.

1920 azért kell, mert TV-el akarom összekötni, egyezzen meg a felbontás.

2019. jan. 3. 13:39
 4/5 pappgr ***** válasza:
Minden aminek van fullhd kijelzője az le tud játszani fullhd filmet, netezére a netbookak valók, ahogy azt a nevük is sugallja. Sajnálom nincsen arra időm, hogy gépeket hasonlítsak össze, de it egy jó tanács, az 8. gen intelekben a beépített grafikus csip egészen jó (pl.: i3-8xxx) azok minden netes tartalmat / videót / livestream-et gond nélkül visznek, sőt alacsonyabb felbontáson elég sok játékot elvisz, de ennek pesrsze jobb ha ismételten a benchmarkokra támaszkodsz.
2019. jan. 3. 15:25
 5/5 anonim ***** válasza:

[link]

Én ezt ajánlanám. Kiváló anyagminőség, hosszú üzemidő és elég strapabíró darab. Annyi, hogy mindössze egy 256GB-os SSD van benne, de ezt bármikor lehet bővíteni.

Az a lényeg, hogy ez garantáltan kihúz 4-5 évet.

2019. jan. 3. 16:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!