Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Microatx miatt nem férhet el...

Microatx miatt nem férhet el a proci hűtő normálisan?

Figyelt kérdés

Sziasztok.

Összedobnék egy új pc-t, a proci már megvan. ryzen 2700.

A gyári hűtőt elpasszoltam mert egy hulladék.

Az alaplap egy GIGABYTE B450 AORUS M lenne ami ugye microatx.

Nézelődtem proci hűtőket és pl ennél: [link]

Az értékelő azt írja, hogy:

"Nagyobb tuning ramok mellett a rögzítő nem fér fel a lapra. Nekem Asrock(mITX) lapon Trident Z mellé nem fért fel így a rögzítő elemből kellett csiszolnom egy 5 mm-t."

Na most nekem ilyen szarakodásra se időm, se kedvem de főleg nem szaktudásom nincs. Ahogy néztem a többi hasonló hütő se sokkal kissebb vagy épp nagyobb.

Ennek kikerülésére szerintetek jobb lenne egy sima atx alaplap mint a MSI B450 TOMAHAWK?

Vagy jó lesz a GIGABYTE B450 AORUS M?

Ez lesz az első saját pcm amit én rakok össze a nulláról és nem igazán szeretnék problémát.

köszi szépen előre is a segitséget.

2018. dec. 27. 21:25
 1/6 anonim ***** válasza:

A Ryzenek hűtője sokkal minőségibb, mint az Inteleké. Ha tuningolva nem lesz, a gyári hűtő több, mint elég.

A G. Skill Trident Z egy átlagnál magasabb RAM, szóval ha az "csiszolással" befér, akkor egy normális RAM nélküle is menni fog.

2018. dec. 27. 23:52
 2/6 MGéza ***** válasza:
Fölösleges ekkora batárt tenni rá, igen ilyen custom hűtéseknél érdemes utánanézni hogy a gyártó szerint milyen magas ramokat támogat a hűtő. Én személy szerint az Alpenföhn Ben Nevist javaslom, bőven elég bármelyik Ryzennek és nincsenek méretproblémák sem a kialakítása miatt. De a gyári is teljesen jó.
2018. dec. 28. 09:54
 3/6 A kérdező kommentje:

miért felesleges? Azért gondoltam komolyabb hütésre hogy terhelés alatt se legyen 60 fok a proci.

Akkor ezekszerint ezek a hűtők húzott procikra kellenek?

2018. dec. 28. 10:57
 4/6 anonim ***** válasza:

Igen.

95 fokig rendben van a gyártó szerint.

2018. dec. 28. 11:01
 5/6 A kérdező kommentje:
persze hogy rendben van a 95 fok de azért még se szeretném elérni ha lehetséges azt a szintet.:D Célom terhelés alatt 55-60 fokon tartani. nem mintha olyan gyakran terhelném. (nem húznám)
2018. dec. 28. 11:10
 6/6 MGéza ***** válasza:
Arra a célra a Ben Nevis Advanced is bőven elegendő, vagy a kistesó a Ben Nevis is. 150 illetve 140W hőtermelésig bírják és nem kell csiszolgatnod a tower felépítés miatt. A ventijük is kellően halk.
2019. jan. 1. 21:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!