Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Mit lehet tenni, ha nem...

Mit lehet tenni, ha nem illeszkedik normálisan a processzor hűtő?

Figyelt kérdés
Ráreszerelem az LGA 775ös hűtőmet az LGA 775ös foglalatomba, pattan, rátekerem, mindent normálisan csinálok ahogy eddig, de valamiért mintha nem érné el a processzor a hűtőborda. A hűtőn van gyári paszta, de miután első felszerelés után láttam, hogy 70 fok a cpu, így levettem, megnéztem, és még csak rá se olvadt a cpu-ra a paszta, mintha hozzá se ért volna, Nem tudom lentebb nyomni, rendesen pattan, illeszkedik, nem mozog, csak egyszerűen nem ér hozzá. Valaki tapasztalt ilyet? Csak a sarka egy minimálisan ért hozzá..
2014. ápr. 25. 14:37
 1/10 A kérdező kommentje:

*Rászerelem

bocsánat az elírásokért

2014. ápr. 25. 14:38
 2/10 anonim ***** válasza:
Mind a 4 pöcök jól belepattan? Mert igen én annak idején tapasztaltam és az volt a probléma, hogy rosszul pattintottam az egyik pöcköt bele a foglalatba. Szedd le és próbáld meg újra!
2014. ápr. 25. 14:48
 3/10 P.O.C. ***** válasza:

Hogy érted hogy rátekered? Nem tekerni kell csak pattintani. A nyíl mutattatja az elején merre kell tekerni, hogy pattintásra kész pozícióba legyen.

A 4 db patentet meg csak átlósan haladva szabad rápattintani.

2014. ápr. 25. 14:49
 4/10 A kérdező kommentje:

Igen, a tekerést úgy értettem, hogy pattintásra kész legyen.

Mind a 4 belepattan rendesen, nem mozog, és mégis az egekbe megy a hőfok. És nincs is ráolvadva!

2014. ápr. 25. 14:52
 5/10 P.O.C. ***** válasza:
Akkor valami gáz van azzal a hűtővel. Eldeformálódott vagy ilyesmi. Vegyél másikat, filléres tétel egy alap LGA775 -ös hűtő. Használtan ~500 Ft újonnan ~1000 Ft.
2014. ápr. 25. 15:10
 6/10 A kérdező kommentje:
Még mielőtt ezt meg tenném, szerinted segítene, ha a gyári szürke vékony kocka pasztát letörölném, és bekenném magamnak?
2014. ápr. 25. 15:12
 7/10 P.O.C. ***** válasza:
Lehet benne valami. Talán a paszta túl vastag és kitartja. Ezt te látod, mi nem vagyunk ott.
2014. ápr. 25. 15:18
 8/10 A kérdező kommentje:
A hűtésen lévő paszta iszonyat vékony, fél miliméter sincs meg, kb mint egy matrica. Lehet megpróbálom, mert ez így nagyon nem jó. Köszönöm a segítségeket, mindenhova ment a zöld kéz. Azért ha valami eszedbe/eszetekbe jut, még jöhet válasz! Írok ha hazaértem, és vmikor megcsináltam.
2014. ápr. 25. 15:21
 9/10 pinkpancser ***** válasza:

Én akkor találkoztam ilyennel amikor a rögzítő pecek (ami szétfeszítve rögzít) eltört és bár be lehetett pattintani és el is lehetett fordítani, de nem tartott rendesen. Azt akkor csavarral oldottam meg, azóta is megy.

Paszta pedig úgy jó ha vékony! És persze ha valami jó minőségű:) (mostani procimnál a filléres fehér és MX4 közt alapon 7-8 fok a különbség).

2014. ápr. 25. 18:14
 10/10 A kérdező kommentje:

Hát emberek, ÖTLETEM NINCS. Letöröltem a gyári jó minőségű pasztát (ezt már bánom) magamnak megcsináltam újra, és így sem jó. Nincs eltörve, semmi baja, de mégsem illeszkedik. Bele raktam egy régi alap LGA hűtőt, és ez már jobban üzemel, illeszkedik, csak sajnos 60 fokon tartja a cpu-t terhelés alatt.

Komolyan, ilyet még nem tapasztaltam, nem ez az első szerelésem, de megvagyok halva. Ezmiez?

2014. ápr. 25. 19:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!