Sziasztok! Vettem egy új gépházat amibe van kábelezési lehetőség. Na most, ami most van tápom az semmiképp nem jó bele, mert nem ernek el a kábelek még a legrövidebb úton sem az alaplapig, nem hogy akkor hogyha faszán megpróbálnám eltakarni a kábeleket. Egyébként viszonylag régi táp. Kivettem tesóm gépéből a tápot és összemértem a kábelek hosszát az enyémmel, mindegyik hosszabb volt, Szóval a kérdésem csak ennyi volna,h gyártó válogatja hogy milyen hosszúságú kábeleket rak a tápba/táp mellé? :)
Gyártója válogatja abszolút. Mostanában már direkt jó hosszú kábeles tápokat árulnak.
2018. dec. 27. 19:54
2/6 A kérdező kommentje:
Értem, csak kicsit kellemetlen hogy sehol nincs feltüntetve hogy milyen hosszúak a kábelek. Oké hogy direkt hosszabbra csinálják őket, de mi van ha olyat választok ki ami pont nem ezek közé tartozik? :/ Gondolom a megoldás az lenne hogy nem netről rendelek, hanem elmegyek egy boltba és megkérdezek valami szakembert.
2018. dec. 27. 19:57
3/6 Koplárovics Béci válasza:
Ha máshol nem, a tápegység honlapján fent vannak a kábelhosszak. Legalábbis a normális tápoknál láttam ilyet (ezzel persze nem azt mondom, hogy ha van adat, akkor biztos normális a táp, és azt sem zárnám ki, hogy normális tápnál nincs adat). Szóval ha biztosra akarsz menni, akkor olyan tápot veszel, ami normális, és találsz adatot a kábelek hosszáról.
2018. dec. 27. 20:03
4/6 anonim válasza:
Esetleg tippelni lehet. Valahol hallottam, hogy gyengébb tápokhoz rövidebb kábelt adnak, mert feltételezik, hogy egy gyenge PC-t nem egy nagy ATX házba építesz. Nálam ez amúgy látszik is, mert egy belépő szintű PC, 300W-os táp, de ATX házban, és a 4 pines betáp éppenhogy elér az alaplapig. Szóval lehet, hogy tényleg van benne valami.
Szóval esetleg ebből megpróbálhatsz kiindulni, hogy kb. 500W-ig lehet az alsókategória, ebben a kategóriában előfordulhat ATX házhoz rövid kábel. 500W fölött úgy gondolom már normális egy ATX ház, úgyhogy ott már elég hosszú kéne, hogy legyen minden kábel.
2018. dec. 27. 20:21
5/6 anonim válasza:
Típustól függ. Mivel régi tápod van, jó eséllyel azt még felső tápos házba tervezték. Ha egy ilyet próbálsz beletenni egy alsó tápos házba, az lesz a végeredmény, amit Te is tapasztaltál, ergo túl rövidek lesznek a kábelek.
A kábelhosszakat többnyire le szokták írni a gyártó oldalán, a specifikációknál. Moduláris tápoknál főleg.
2018. dec. 27. 21:00
6/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek! Közben sikerült választani. Egy Be quiet! Pure Power 11 500w CM mellett döntöttem. A hivatalos oldalán megtaláltam a kábelméreteket és majdnem dupla olyan hosszúak, moduláris is és fekete színűek. Beleférni biztosan belefog és a be quietről is csak jókat hallottam. :)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!