Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Undolító LAM plobléma?

Undolító LAM plobléma?

Figyelt kérdés

Hölgyek, urak!

Egy alantas helyzetben szeretném kérni a segítségeteket.

A helyzet durván az, hogy ha a jelenlegi 4 giga RAM-ot 8-ra cserélem, meg se moccan a gép. Pontosabban van, hogy rengetegszer ad le rövid pittyegéseket és újraindul, és van, hogy pittyegések nélkül indul újra.

Ebben csupán az az érdekes, hogy tökéletesen működnie kéne a rendszernek 8 giga RAM-mal is.

konfig:

- Alaplap: GIGABYTE GA-G41MT-S2

- Táp: Codegen / PGA 400W

- Videókártya: NVIDIA Geforce 210

- RAM: 2 X 2GB DDR3 1333MHZ (Kingmax) - Ezt cserélném 2 X 4GB DDR3 1333MHZ (Kingmax)-re

- Oprendszer: Win7 Ultimate 64-bit

64-bites oprendszer támogatja a 8 gigát (bár addig el se jut a rendszer [még csak BIOS-ig se]), alaplap is bővíthető addig, MHZ-sebesség is oké, mivel a 2 gigás modulok is 1333MHZ-esek.

Igazából én már átnyálaztam egy pár angol és magyar kérdést, cikket, stb.. De nem találtam számomra megfelelő választ.

Így már csak bennetek bízok. :D

Mivel nagyon remélem, hogy nem az egyik gigás modul "romlott" el, mert akkor egy pöppet morcos leszek..:D

2018. dec. 27. 16:49
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
Szépen egyesével próbáld bele a modulokat. Mindíg csak egyet.
2018. dec. 27. 16:57
 2/13 anonim ***** válasza:
Pontosan hány rövid pittyegést ad le?
2018. dec. 27. 16:58
 3/13 anonim ***** válasza:
Próbáld ki egyesével.
2018. dec. 27. 17:50
 4/13 anonim ***** válasza:
100%
Dobd a padlóla, de dulván!
2018. dec. 27. 18:24
 5/13 MGéza ***** válasza:

Nyálazd át a support listet. Konkrétan egy darab 4Gb-os rammodul van megemlítve amit támogat:

[link]

2018. dec. 27. 18:35
 6/13 A kérdező kommentje:

Igazából az egyesével való próbálgatás alapból kilőve, merthogy Dual Channel-es a lap..

Na, ha igaz, hogy csak Samsung (név) modulokból lehet belerakni 4 gigásat, akkor elmehetnek az anyjukba..

2018. dec. 27. 18:53
 7/13 A kérdező kommentje:
És hogy hány rövid pittyegést ad le? Nem tudtam megszámolni :D
2018. dec. 27. 18:54
 8/13 anonim ***** válasza:
100%

És az, hogy Dual chanelt tud az alaplap, az miért zárja ki, a modulonkénti próbát?

Azt hiszed, hogy a Dual channel azt jelenti, hogy csak páros számú modullal működik a deszka?

Mert akkor óriási tévedésben vagy ám.

2018. dec. 27. 19:17
 9/13 A kérdező kommentje:
Bevallom, eddig azt hittem, igen :D Akkor nem? :O
2018. dec. 27. 19:26
 10/13 MGéza ***** válasza:
100%
Nem azt jelenti. Azt jelenti, hogy két csatornán képes adatforgalmat lebonyolítani a lap ha van két modulod és a sávszélességük összeadódik, így gyorsabb lesz a rendszer valamivel. Nem minden esetben.
2018. dec. 27. 21:20
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!