Undolító LAM plobléma?
Hölgyek, urak!
Egy alantas helyzetben szeretném kérni a segítségeteket.
A helyzet durván az, hogy ha a jelenlegi 4 giga RAM-ot 8-ra cserélem, meg se moccan a gép. Pontosabban van, hogy rengetegszer ad le rövid pittyegéseket és újraindul, és van, hogy pittyegések nélkül indul újra.
Ebben csupán az az érdekes, hogy tökéletesen működnie kéne a rendszernek 8 giga RAM-mal is.
konfig:
- Alaplap: GIGABYTE GA-G41MT-S2
- Táp: Codegen / PGA 400W
- Videókártya: NVIDIA Geforce 210
- RAM: 2 X 2GB DDR3 1333MHZ (Kingmax) - Ezt cserélném 2 X 4GB DDR3 1333MHZ (Kingmax)-re
- Oprendszer: Win7 Ultimate 64-bit
64-bites oprendszer támogatja a 8 gigát (bár addig el se jut a rendszer [még csak BIOS-ig se]), alaplap is bővíthető addig, MHZ-sebesség is oké, mivel a 2 gigás modulok is 1333MHZ-esek.
Igazából én már átnyálaztam egy pár angol és magyar kérdést, cikket, stb.. De nem találtam számomra megfelelő választ.
Így már csak bennetek bízok. :D
Mivel nagyon remélem, hogy nem az egyik gigás modul "romlott" el, mert akkor egy pöppet morcos leszek..:D
Nyálazd át a support listet. Konkrétan egy darab 4Gb-os rammodul van megemlítve amit támogat:
Igazából az egyesével való próbálgatás alapból kilőve, merthogy Dual Channel-es a lap..
Na, ha igaz, hogy csak Samsung (név) modulokból lehet belerakni 4 gigásat, akkor elmehetnek az anyjukba..
És az, hogy Dual chanelt tud az alaplap, az miért zárja ki, a modulonkénti próbát?
Azt hiszed, hogy a Dual channel azt jelenti, hogy csak páros számú modullal működik a deszka?
Mert akkor óriási tévedésben vagy ám.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!