Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Régi pc-ből ha kiveszem a...

Régi pc-ből ha kiveszem a merevlemezt lementhetem a képeim?

Figyelt kérdés

Van egy régi asztali pcm. Kb 2010ben vettem bele merevlemezt, mert elromlott, de akkor is használtat vettem. Működött, minden oké volt. Anyum tanult tanult rajta netezni, aztán már túl lassú volt arra is, mert maga a gép még 2004ben lett véve, és ezen kívül nem volt fejlesztve, újítva. 2012ben vagy 13 ban kapott laptopot, azóta nem volt bekapcsolva a gép.

Most gondoltam kiveszem a merevlemezt, veszek ra külső házat, és ugy le tudom menteni a képeim. Csak közbe eszembe jutott, h ezen még xp van, igy h van rajta op rendszer, hozzáférhetek a képeimhez? A pc-t probaltam bekapcsolni, de csak egy mormogás volt, nem kapcsolt be.

2018. dec. 24. 14:49
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
Persze, attól hogy XP van rajta még be fog kapcsolni, hiszen nem az az XP fog elindulni hanem az az oprendszer amelyiken külsőként fogod használni.
2018. dec. 24. 14:52
 2/13 A kérdező kommentje:

Köszi. Én ilyenhez nem értek, azt hittem az xp-n belül vannak eltárolva a képek.

Mint irtam a pc nem indult el, de mar nagyon öreg. Remélhetem, h a merevlemez nem hibás? Mert feleslegbe se akarok külső házat venni neki.

2018. dec. 24. 15:00
 3/13 anonim ***** válasza:
100%
Belsőnek is be lehet(ne)kötni csak ahhoz kéne olyan aki látott már gépet belülről.
2018. dec. 24. 15:06
 4/13 anonim ***** válasza:
100%
Bekötheted az új pc-be is, ha passzol a csatoló felület, lesz egy plusz meghajtód. Csak amikor telepítesz, ezt ideiglenesen húzd le.
2018. dec. 24. 15:17
 5/13 A kérdező kommentje:
Nincs uj pc-m, laptopom van, de az sem uj. Nekem csak a régi képeim kellenek rola. Ez egy 160 gb-s merevlemez, ugyhogy meg külsőnek sem nagyon tudnam hasznalni, meg amugy is van 1 tb-s külsőm. Csak a kepeket akarok menekiteni, mielőtt a a régi pct kidobjuk. Csak a helyet foglalja, meg az a nagy es nehez monitor van hozzá.
2018. dec. 24. 15:21
 6/13 A kérdező kommentje:
Tehát, ha veszek külső házat a hdd-nek, akkor ha usbvel racsatlakoztatom a win7et futtató laptopomra, akkor hiaba van rajta xp, nekem ugy fogja megnyitni mint egy külső merevlemez, leszedhetek rola mindent, nem zavar be a masik op rendszer.?
2018. dec. 24. 15:27
 7/13 anonim ***** válasza:
100%
Így van.
2018. dec. 24. 15:42
 8/13 A kérdező kommentje:

Köszi.

[link]

Közben sikerült kivenni. Mellette a 2,5" külsőm, ez sokkal nagyobb. Ez 3,5" lehet? Minden ekkora haz jo hozza? Vagy van vmi amit kell nezni?

2018. dec. 24. 19:14
 9/13 anonim ***** válasza:
ha nem kidobva volt tárolva bekéne kapcsolnia, akkor meg egy perc alatt lementheted pendrájvra
2018. dec. 24. 19:48
 10/13 anonim ***** válasza:
Igen, az 3,5-ös mint az asztali belsők általában. Így külső házból is 3,5-ös kell.
2018. dec. 24. 19:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!