A processzorom abszurd hőmérsékleten van már az első bekapcsolás után?
Nos a minap vettem új alkatrészeket a gépembe (alaplapot, ramot, VGA-t ás CPU-t). Össze is raktam mindent, de a processzor ventillátorára nem raktam thermal pastet mivel már gyárilag volt a processzor mellé és fel volt rá helyezve. Amikor a BIOS-t megnyitottam az első indítás után,egyből kb 50 fokot mutatott mérő. Az első gondolatom azvolt hogy a thermal pastel lehet a gond de ezt ki is húztam mivel a gyártók már csak jobban feltudják helyezni mint én. A másik gondolatom pedig az volt hogy mivel már volt a gépemen egy meglévő Windows és az új alkatrészek helyett a régi alkatrészekhez való drivereket használhatja és azért ír kihibás hőmérsékletet (egyébként az USB portokkal is gond van, a biosban működnek de a Windows start up után már nem, és a monitor felbontása is kisebb lett). Vagy meg lehet az is hogy a hűtőn lévő csavarokat szorosabbra kéne húznom? (így is elég szorosak de ha kicsit megerőltetném akkor még tudna picit fordulni)
Remélem a windowsal lesz a gond és elég újra telepíteni.
A CPU-m: AMD Ryzen 5 2600
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!