Miért nem kapcsolhat be a gép?
Havertól kaptam pár alkatrészt mivel lecserélte a gépét. Nála semmi baja nem volt a gépnek. (Alaplap/CPU/RAM).
Akkor jelentkezik a hiba ha pár óráig nem nyúlok hozzá.
Ha pl. este kikapcsolom a gépet, utána legalább 8/16 órán keresztül nem kapcsolom be mivel dolgozok.
Ha sikerül bekapcsolnom utána már akárhányszor elindíthatom egyből indul. Tehát csak az első bekapcsolás kritikus. (A ramok kivételét / cserélgetését már próbáltam)
A gépen lévő bekapcsoló gomb megnyomása után jóval halkabb a gép mint normál állapotban szinte nem is lehet hallani.
Gépházon kívül:
A bekapcsoló gomb nem világít az első indítás során. (Általában a bekapcsoló gomb alatti led visszajelző (ha jól tudom processzor visszajelzésre szolgáló led szintén világít)).
Gépházon belül:
A processzor/alaplap minden világít, a ventilátorok forognak.
Itt szoktam a hátsó (0/1) áramtalanítást megpróbálni.
Első oda vissza kapcsolás után a bekapcsoló gomb már világít de képet továbbra sem ad. (A monitor semmit nem érzékel a led sem villan fel rajta, nem is ír semmi hibát).
Majd párszor még eljátszom a folyamatot általában 4-5 próba után mégis sikerül a gép bekapcsolása.
2 informatikus ismerősöm megnézte már a gépet de nem láttak semmi problémát a bekötéssel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!