Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Miért nem kapcsolhat be a gép?

Miért nem kapcsolhat be a gép?

Figyelt kérdés

Havertól kaptam pár alkatrészt mivel lecserélte a gépét. Nála semmi baja nem volt a gépnek. (Alaplap/CPU/RAM).

Akkor jelentkezik a hiba ha pár óráig nem nyúlok hozzá.

Ha pl. este kikapcsolom a gépet, utána legalább 8/16 órán keresztül nem kapcsolom be mivel dolgozok.

Ha sikerül bekapcsolnom utána már akárhányszor elindíthatom egyből indul. Tehát csak az első bekapcsolás kritikus. (A ramok kivételét / cserélgetését már próbáltam)

A gépen lévő bekapcsoló gomb megnyomása után jóval halkabb a gép mint normál állapotban szinte nem is lehet hallani.

Gépházon kívül:

A bekapcsoló gomb nem világít az első indítás során. (Általában a bekapcsoló gomb alatti led visszajelző (ha jól tudom processzor visszajelzésre szolgáló led szintén világít)).

Gépházon belül:

A processzor/alaplap minden világít, a ventilátorok forognak.

Itt szoktam a hátsó (0/1) áramtalanítást megpróbálni.

Első oda vissza kapcsolás után a bekapcsoló gomb már világít de képet továbbra sem ad. (A monitor semmit nem érzékel a led sem villan fel rajta, nem is ír semmi hibát).

Majd párszor még eljátszom a folyamatot általában 4-5 próba után mégis sikerül a gép bekapcsolása.

2 informatikus ismerősöm megnézte már a gépet de nem láttak semmi problémát a bekötéssel.

2018. nov. 11. 08:17
 1/5 anonim ***** válasza:
A tünetekből a tápra gyanakszom. Nekem is volt ilyen szituációm, hogy többszöri nyomkodásra indult csak el, végül már arra sem. Kicseréltem a tápot és megszűnt a probléma.
2018. nov. 11. 08:43
 2/5 A kérdező kommentje:
Bocsánat, kimaradt a leírásból a táp is új. Szintén a többi alkatrésszel kaptam és az ismerősömnek nem volt gondja vele. (2 évig használta ezt a tápot).
2018. nov. 11. 09:44
 3/5 anonim ***** válasza:
Attól még elszálhatott valami a tápban. Szerintem áramtalanítsd, vedd ki, nézegesd és szagolgasd meg, minden ép-e. Ugyan ezt az alap lapon is megnézheted. Esetleg cserélj tápkábelt, mert lehet laza a csatlakozó vagy megtört a kábel.
2018. nov. 11. 10:18
 4/5 anonim ***** válasza:
Szerintem is valami a táppal lehet, esetleg az alaplappal.
2018. nov. 11. 10:59
 5/5 A kérdező kommentje:
kicseréltem a táp kábelt, a bekapcsoló gomb most folyamatosan ugyan világít de a monitor felé nem küld tovább jelet. illetve szerintem akkor amikor a monitornak nem küld jelet a gép sincs üzemképes állapotban, mivel gyors-gombokkal megpróbálom kikapcsolni és nem reagál. (mint ha hibernálva lenne vagy hasonló)
2018. nov. 11. 13:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!