Miert nem kapcsolhat be a notebookom elsőre?
Figyelt kérdés
Acer típusú, kb 5 éves. Egyszerűen nem kapcsol be valamikor csak 4-5 alkalom után. Bekapcsológombot lenyomva kivilágit két led, a ventillátor felzúg aztán semmi. A képernyő meg se moccan. Többszöri ujraindításra sikerül csak bekapcsolni. Valami ötlet? Gépen volt hasonló probléma, ott a hdd ment tönkre, itt is lehet ilyen baj? Mire gyanakodjak? Ki tudom vhogy szűrni,h mi lehet a gond?2016. szept. 11. 17:45
1/2 anonim válasza:
Szerintem az alaplapra. Nekem is volt már ilyen azstalival és az volt a hibás.
2/2 anonim válasza:
Nem gondolnék hdd-re. Ha alvó vagy hibernált állapotra kapcsolod ki (tehát nem teljesen), az a szerencsésebb eset, mert nagy %-ban a VGA vezérlő meghajtó miatt nem tud visszakapcsolni, de nincs hardverhiba (a drivercsere megoldást jelenthet).
Ha teljesen kikapcsolod, akkor kérdés, hogy bekapcsoláskor azon túl, hogy kép nincs, mi más van? Elkezd betölteni a rendszer vagy nem? A hdd és a hűtő(k) felpörögnek vagy nem? Ha igen, folyamatos a munka, vagy ciklikusan elindul(nak), majd leállnak?
Ezek függvényében gondolhatsz hardverhibára. Itt még nagy a szórás, ram, vga, alaplap első körben. Illetve -1ben akku, érdemes kivenni és úgy üzemben tartani pár napot, hogy ugyanez-e a jelenség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!