NVMe vagy sata?
Sziasztok, összeakarok dobni egy új gépet és nem tudom eldönteni melyik legyen.
Megéri e többet fizetni érte? Jelenleg van értelme berúházni rá vagy úgy sincs lényegi különbség a sata között?
SATA SSDk 500mb/secnél tetőznek.
Az NVME SSDk meg 2000mb/secnél. Jelenleg...
tudom mennyi a sebessége.
Vehetnék 300e ftért is processzort ami több magos, több szálas stb. Még se veszem mert nem tudom kihaszálni, nincs látszólagos gyorsaságnövekedés.
mi tudja ezt a sebességet kihasználni?
#3:
SSD-t jellemzően oprendszer alá vesz az ember mert adattárolásra kicsi és drága.
Az oprendszer jellemzően kis fájlokkal - 1KB - 100MB dolgozik, ezeket mozgatja. Ebből következik, hogy szerintem nagyjából mindegy hogy a kicsi fájlokat 500MB/sec vagy 3000MB/sec-el mozgatja mert ha előveszed a józan eszed akkor pont mindegy hogy egy 100MB-os fájlt mekkora ebességgel másolsz a fenti sebességek közül...
Van érezhető sebesség különbség a sata és NVME SSD között az oprendszer szintjén is.
Bár az igaz , hogy sokkal kevesebb minta HDD tó SATA SSD között.
Én már mindenképp NVMEre fókuszálnék, mert a jövőben sokat érhet a tartalék, de ha picit az árra is optimalizálni szeretnél akkor valóban a SATA SSD teljesen jó választás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!