van egy HDD-m ami két részre van osztva (100GB rendszer, a többi csak fájlok), ez a HDD már eléggé belassult, így váltanék egy SSD-re, azért értelemszerűen az lesz a rendszeré, és az egész HDD-meg csak az adatok tárolására.
Hogy lehetne azt megcsinálni, hogy csak a windowsok fájlokat töröljem le? Gondolom az asztalt, dokumentumokat, és azokat amik a C-n fontosak nekem először lementem, vagy hogyan?
2018. nov. 30. 20:20
1/5 anonim válasza:
Pontosan, először le kell mentened ezeket az adatokat, utána el kell indítanod a telepítőt. Mivel a telepítő tartalmaz komplett partícionáló eszközt, ezért nem kell semmi előkészület az adatmentésen kívül.
Azt azért remélem tudod, hogy hogyan kell telepítőeszközt létrehozni, arról boot-olni és annak partícionálójával törölni (formázni) a rendszerpartíciót.
2018. nov. 30. 21:01
2/5 A kérdező kommentje:
Igen, egy USB-s telepítő a windows oldalról, majd biosba beállítani, hogy arról bootoljon, és ott majd ki lehet választani a rendszerpartíció (100gb) törlését, vagy az az egész merevlemezt is törli nekem? Utána meg csak hozzáadom a törölt részt a meglévőhöz, és minden sirály, ugye :D?
2018. nov. 30. 21:12
3/5 anonim válasza:
Csak a kijelölt partíciót formázza a telepítőeszköz particionálója, szóval arra nagyon ügyelj, hogy a rendszerpartíció legyen formázva. Utána persze, össze lehet vonni a két kötetet, viszont nem tudom most így hirtelen, hogy a telepítőeszköz particionálója képes-e két partíciót (kötetet) összevonni az adatok megtartásával. Azt viszont biztosra tudom, hogy telepítés után a rendszeren belül a Lemezkezelő képes ily módon összevonni két partíciót (adatmegtartással), ha csak nem a rendszer található meg az egyiken.
2018. nov. 30. 23:13
4/5 A kérdező kommentje:
Most gondolkodtam, és ha az SSD-re rátelepítem a windowst, utána arról indítom a gépet, onnantól a lemezkezelővel már egyszerűbb lenne, nem? Mert akkor elvileg csak annyi lenne a dolgom hogy kitörlöm a partíciót és egyesítem, vagy úgy nem engedi ha rajta van a rendszer? Ha nem engedné akkor marad a telepítővel leformázás, utána SSD-t be és akkor már lehet a lemezkezelővel játszadozni.
2018. dec. 1. 17:56
5/5 anonim válasza:
Mivel egy HDD és két partíció csak, ezért igen, tudnád egyesíteni a két partíciót. Csináld azt, amit írtál, tehát rendszerpartíció formáz, Lemezkezelővel pedig a telepítés után összevonod a két partíciót. Halkan megjegyeznék annyit, hogy bár nem kell, de valószínűleg az SSD-n lesz annyi hely, hogy az adatpartícióról ideiglenesen átments mindent. Arra az esetre jó ezt tudni, ha netán úgy döntenél, hogy ideiglenesen biztonsági másolatot készítenél, de nincs külön erre a célra tárolód.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!