Hogyan tudom ellenőrizni hogy nem egy fontos meghajtó amit törölni szeretnék?
Windows 10-em van és óránként feldobja hogy a "G" meghajtóm megtelt. Nem emlékszem hogy valaha is létrehoztam volna ezt a meghajtót, amúgy is csak egy C és D meghajtóm van fizikálisan is a gépben. Ha belépek a G meghajtóba akkor üresnek írja, ezért ki szeretném törölni de nem vagyok benne biztos hogy meg lehetne-e, mivel félek hogy valami Windows által generált meghajtó lehet amin esetlegesen tárol fontos fájlokat és kárt tennék a gépemben.
Tárhelyet nem tudok felszabadítani rajta mert ugye semmi fájlt nem találok benne még a rejtett elemek megjelenítésének bekapcsolásával sem. 405 Mb-os a lemez és 44,2 Mb szabad hely van rajta a részleteket megnyitva. Rettentően idegesítenek a megtelésével kapcsolatos értesítések...
Tud esetleg valaki segíteni?
Szóval a Windows nem ezen fut. Én ajánlom, hogy menj ide:
"Ez a gép", majd jobb katt --> Kezelés
Ezután katt a "Lemezkezelés"-re bal oldalt. (Ha nem látod akkor a "Tárolás" résznél találod.)
Ezután alul látod, hogy a meghajtón milyen kötegek vannak létrehozva. Ha valami ilyesmi, hogy "Rendszer számára fenntartott" vagy hasonló, akkor ne töröld.
Menj rá jobb kattal. Utána "Meghajtójel és elérési út módosítása". És itt távolítsd el a meghajtójelet. Elvileg utána már nem fogja írni, hogy megtelik.
Ha meg semmi fontos, akkor meg töröld.
Kedves Válaszoló,
Most néztem és OEM partíciót ír ami a C meghajtómból lett létrehozva.
Ez nem rendszerindító, de meglehet hogy fontos.
Szerinted törölhető?
Jobb klikkelj rá, aztán nézd meg hogy tudod e használni a "Kötet törlése..." lehetőséget. Ha tudod, akkor szerintem nem fontos. Bár elvileg nem fogja engedni mert OEM.
Ha nem tudod akkor egyértelműen fontos, és akkor meg töröld a meghajtóbetűjelét. (Mint ahogy korábban is leírtam.) És akkor meg nem fog már értesítést adni, hogy betelt. De ha valamiért ezután is küldene értesítést (amit erősen kétlek), akkor meg kapcsold ki az értesítést.
Ui: az az OEM partíció akkor nagy valószínűséggel boot vagy/és helyreállító partíció.
Sajnos nem tudtam módosítani rajta semmit, mert a kezelőben jobb klikkel csak súgót hozott fel, de kikapcsoltam az értesítéseket.
Most már tudom hogy fontos partíció és nem is küld több értesítést.
Köszönöm szépen! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!