Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Melyik rajzprogramot válasszam...

Melyik rajzprogramot válasszam a wacom intuos s bluetooth rajztáblámhoz?

Figyelt kérdés
Ehhez a készülékhez 3 megadott programból (corel aftershot 3, corel painter essential 6, clip studio paint pro). Ezek közül ingyenes letölthető volt az aftershot 3, viszont nem tudom, hogy ez a program véglegesen megmarad nekem? (Gyártó hivatalos oldaláról lett letöltve, viszont semmi olyat nem találtam ami leírja, hogy meddig használhatom). Ebben a problémámba tud valaki segíteni? És akkor a lényeg clip studio paint pro vagy corel painter essential 6? Van valami személyes tapasztalatok? (Photoshop program tematikáját értem, hogyha ez egy segítő pont). Egyébként telesen új vagyok a digitális rajzolásban és a rajzprogramok használatában sincs tapasztalatom. Leginkább emberi alakok dizájnolását gondoltam, de ez abszolút nem biztos. Melyik programot javasoljátok?

#program #Corel #Wacom #Corel Painter #Wacom Intuos S #Corel painter essential #Corel painter essential 6 #Corel aftershot #Corel aftershot 3 #Clip studio paint pro
2018. nov. 24. 19:09
 1/4 anonim ***** válasza:

Az Aftershot a RAW fotóformátumhoz való szerkesztő. A Painter és a Clip Studio már használható rajzoláshoz, de szerintem eléggé nehezen kezelhető és komplex programok. Kizárt dolog, hogy ingyen teljes verziók, ez a három program kb. 150 dollár.

Én kezdőknek mindenképpen a Krita-t vagy MyPaint-et ajánlom. Mindkettő ingyenes, nagyon könnyen használható és alig maradnak el a sokkal drágább szoftverektől. Sok profi művész is inkább őket használja a Corel vagy a PS helyett.

2018. nov. 25. 01:07
 2/4 A kérdező kommentje:

Köszönöm a választ és azt is hogy ajánlottál nekem más programokat is! Megfogom őket nézni. Jelenleg a corel painter essential-t és a clip studio paint pro-t ingyenesen tölthetem majd le a wacom tabletem révén, de köszönöm, hogy mondtad, miszerint valószínűleg nem lesznek véglegesen a birtokomba.

De te melyik 2 programot ajánlanád a 2 választható közül? Mindkettőt letölthetem majd, csak nem szeretnék egy olyan programot "megtanulni" aminél a másik "jobb" lett volna...

2018. nov. 25. 13:15
 3/4 anonim ***** válasza:
Ha csak egyet választhatsz, akkor a Krita legyen az.
2018. nov. 25. 14:03
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ és a segítséget!
2018. nov. 25. 14:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!