Xp kompatibilis alaplapot amit kapni lehet hol lehet szerezni?
a lap alján nézd már meg hogy mikori kiadású ez az alaplap.xp-t biztos támogat de semmilyen értelmes procit nem tudsz beletenni,főleg nem azt amit kinéztél.ami jó bele az a core2cuad 9650,de ez is gyenge már.
Amiket jelenleg kaphatsz boltban újonnan, abból nem hinném, hogy tudnál vagy aránytalanul drágán. A processzor amit te kinéztél elég új technológia, amik már az xp-t nem igen támogatják, csak virtuális környezetben engednének kb xp-t telepíteni, ami ugyan úgy működik neked, csak +1 lépcsőfok.
Szamárvezetőnek azt nézd, hogy van az i3,i5,i7, utána a számuk. Ha ez a szám háromjegyű, akkor az ilyen 2009-2011 között készült technológia (1. generáció) aztán jöttek szépen a 2000,3000,4000,5000,6000,7000,8000 és most 9000-nél tartunk.
A példa kedvéért nekem van egy i3 530-am, mehet rá xp-win 10 ig minden, és egy agresszívabb tuninggal + egy aránylag új gtx 1060 6gb kártyával elboldogul a mai játékokkal 1080p-ben 40-70 fps környékén ultra beállításokkal, de a proci erőlködik rendesen. Most kísérletezgetek egy w3670-es xeonnal, tuninggal tud 4 ghz-et 6 mag, 12 szál, nem erőlködik úgy, mint az i3-asom, amit említettem és kb ugyan olyan idős technológia, az i7 970 megfelelője, játékokhoz elég erős, de munkában a mai processzorok otthagyják itt-ott.
Javaslom, hacsak nem az a kifejezett szándékod, hogy egy retrobuilddel ámokfussál(nekem az), akkor szerintem maradj a skylake prociknál vagy azoktól feljebb i3/5/7 6000-9000. Ezek a platformok még egyáltalán nem elavultak, ezért pedig találsz hozzájuk boltban alkatrészt újonnan jó ideig. Ha van úgy 300k-d, akkor szerintem sokan nagyon szívesen összeállítanak neked egy konfigot.
Intel Core i5-6400 Quad-Core 2.7GHz LGA1151 Processzor
ez xp kompatibilis,és bocs ha már sokadjára kérdezem,ehhez milyen alaplap passzolna? :D ....más nem is kell,csak alaplap meg ram.Gondolom a tápegység az mindegy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!