Még mindig jobb az AMD processzorok ár-érték aránya?
Tudom, hogy sokan az Intelre esküsznek, de ha mondjuk számít az ár, akkor ugyanazért a pénzért jobb teljesítményű AMD gépet lehetne összerakni? (Csak mert régebben így volt.)
Általános használatra lenne, főleg böngésző, online Flash játékok, video lejátszás (~720p), ilyesmi.
Ha RAM-ot keresel, akkor érdemes azt úgy, hogy összeveted a választott alaplap RAM-támogatási listájával. Nem aranyszabály ez, tulajdonképpen a listán nem szereplő modul is jól működhet ugyanúgy, elég, ha a specifikációknál leírt általános modulkövetelményeknek eleget tesz a választott RAM. Viszont ha szerepel a listán, akkor 100% a teljes kompatibilitás.
Az, hogy FSP és 400W eléggé bíztató, mivel az IGP-konfigok többnyire megelégednek a stabilan üzemelő 300-350W tápokkal is, viszont jó lenne többet tudni róla. Pl. tudod ez pontosan melyik modell? Mióta nyúzod? Nem zörög, illetve nem volt még a tápegységgel összefüggésbe hozható kékhalál/fagyás/bármi?
A RAM-ot akkor megnézem pontosabban, köszönöm.
A táp aránylag új, pár hónapos, szóval jó állapotú. Az előző elromlott, a helyett vettem, csak akkor még nem tudtam, hogy a többi részét is cserélnem kell majd.
Ha ennél maradok(?) Gigabyte GA-A320M-S2, akkor
"Support for DDR4 3200(O.C.)/2933(O.C.)/2667*/2400/2133 MHz memory modules (*Actual support may vary by CPU)"
Valószínűleg ez lesz az a RAM: GLLF62F-DAKZIG CLBU Z11C/B
"KINGMAX 4GB 1Rx16 GLLF62F-DAKZIG CLBU Z11C SS Spectek 17-17-17-39 1.2v v v 2400"
Valszeg ez lesz, PCX árakkal. (Elvileg frissített BIOS-szal küldik, ha úgy kérem.)
- AMD Ryzen 3 2200G (33 218 Ft)
- Gigabyte GA-A320M-S2H (16 522 Ft)
- Kingmax 2x4GB DDR4 2400MHz (23 856 Ft)
És reménykedem benne, hogy a meglévő táp jó lesz hozzá. (Asszem FSP Hexa+ 400W)
Na ez így már korrekt konfig, de mondjuk a memória órajele lehetne magasabb is. [link] - egy ilyen nem lenne jobb? Most hirtelen ezt találtam. [link] - esetleg ez? Igaz, kb. 3000Ft-al drágább, de 3000MHz-en ketyeg, ami, ahogy elnézegettem, a 2400MHz-hez képest érezhető teljesítménynövekedést jelent az IGP-vel.
Viszont most, hogy tudod, kell a BIOS frissítés még véletlenül se felejtsd el kiválasztani azt a lehetőséget :D
Igen, a BIOS verzió infót nagyon köszi, fontos és hasznos volt.
Azokhoz a RAM-okhoz remélem még nem kell extra hűtés. Megnézem őket, lehet, hogy bevállalom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!