Még mindig jobb az AMD processzorok ár-érték aránya?
Tudom, hogy sokan az Intelre esküsznek, de ha mondjuk számít az ár, akkor ugyanazért a pénzért jobb teljesítményű AMD gépet lehetne összerakni? (Csak mert régebben így volt.)
Általános használatra lenne, főleg böngésző, online Flash játékok, video lejátszás (~720p), ilyesmi.
Általános használatnál nem tapasztalsz egyébként sem semmi különbséget.
Azt olvastam (és itt is írják sokan), hogy azonos teljesítményben az Intel processzorok magonkénti teljesítménye 5-7%-kal magasabb mint a Ryzen és hogy ezért azt a nagy felárat nem éri meg az Intel.
Most jobban megéri az AMD.
De például az FX korszakban nem így volt.
Nana, GPU terén a Vega kártyák is max a 1080-ig jutnak el teljesítményben, az RX széria pedig a 1060-ig. Az RTX-eket most hagyjuk, azzal nagyon mellényúlt szerintem az Nvidia...
Processzorok terén az Intel bő egy évtizede jobb volt az AMD-nél, aztán megjelentek a Ryzen-ek és a bekényelmesedett Intel nem tudta ezt hova tenni, nem is reagáltak rá kellőképp agresszívan. Nem is értem... Most meg a problémák betettek nekik elég durván, nem engedhetnék ezt meg maguknak egy már életképes konkurencia mellett.
Igen, jobban megéri még mindig AMD-re építkezni.
Videókártyákban már vitatott a dolog, pl. a legtöbb RX jó ár-érték arányú, de RX 580 felett jelenleg már szóba se jön az AMD.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!