Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Kevés FPS jó konfigon?

Kevés FPS jó konfigon?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Egy eléggé idegesítő problémával küszködöm egy ideje. A jelenség az lenne hogy olyan játékokban van 45-50 fps-em amikben eddig vidáman elvoltam stabil 60 fps-el. Ilyen pl. BF1, GTA 5, Dying Light stb.

Nem mindig történik, de ha véletlen ledroppol akkor ott tartja néhány percig attól függ épp milyen jelenet/effekt van a képen. Szóval néhány hete tűnt fel előtte minden probléma nélkül stabil 60 fps. Hight illetve Ultra beállításokon ment persze minden 60a-. A grafikai beállításokon nem szeretnék levenni/gyengíteni mivel ugyanezeken az értékeken a játékok futottak gond nélkül és azt szeretném hogy ez továbbra is így legyen. A gépet porolom rendszeresen. Belső vinyók nincsenek tele főleg nem a Windows-é. Hőfokokkal minden rendben terhelés alatt stabil 40-50 fok. Eset Internet Security-t használok Malwarebytes-al együtt a gép tiszta és vírusmentes. Feladatkezelőben a háttérben futó programok között nem találtam ami még terhelné. (bár ettől független lehet van valami nem tudom pontosan)

Driverek frissek. Az alaplapom honlapjáról töltöttem le mindent amik ott vannak illetve a processzorhoz is töltöttem le az Intel honlapjáról. Geforce Experience-vel mindig friss a videó kártyáé is. Bár hallottam olyan hírt hogy mostanában elég fos drivereket ad ki az nvidia a régebbi kártyákhoz.

Gondolkodtam egy alaplap+processzor cserén de jobb szeretném költekezés nélkül megoldani. Mi lehet a gond, illetve hogy tudnám orvosolni ?

Konfigom:

ASUS H110M-C (tudom fapad)

I5-6500 3.2 Ghz

Deepcool Maelstrom 240T

Gigabyte GTX 1060 6gb

G.Skill Aegis DDR4 16 GB RAM 2133 MHz

BE QUIET! Pure Power 10 700W

1+3 TB Seagate Barracuda

Windows 10 Pro

Segítségeteket és válaszotokat előre is köszönöm!

2018. nov. 15. 20:12
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
Nem minden driver gyorsít. Van amitől csk lasabb lesz minden. Az ilyesminek viszont általában hamar nagy visszhangja támad a vonatkozó fórumokon.
2018. nov. 15. 20:18
 2/13 anonim ***** válasza:
"illetve a processzorhoz is töltöttem le az Intel honlapjáról." - ezt kifejtenéd? Mégis miféle illesztőprogramot is töltöttél le az Intel honlapjáról? Ugyanis processzor illesztőprogram nincs, max az IGP-hez lehet letölteni illesztőprogramot az Intel-től, mert ugye történetesen az IGP a processzorokban található meg (én úgy tudom, hogy régebben az alaplapon volt).
2018. nov. 15. 21:13
 3/13 A kérdező kommentje:
Hát igazából graphics driver. Amíg nem jött meg a 1060.
2018. nov. 15. 21:53
 4/13 anonim ***** válasza:
Azon esetleg nem gondolkodtál, hogy nem tartasz feltelepítve a gépen két grafikus vezérlő illesztőprogramot és mondjuk az IGP illesztőprogramját letörlöd?
2018. nov. 15. 22:02
 5/13 A kérdező kommentje:

Megcsináltam ugyanaz :S .

Bevallom férfiasan nem eredeti Windows-om van.

Így hogy tudnám újratelepíteni? Vagy hol tudok venni jó áron ?

2018. nov. 16. 00:04
 6/13 anonim ***** válasza:
Nem tudom megérteni az internetet használó embereket... A Windows a végletekig elment a Win10 promotálásával, még korábbi Windows-t használó gépekre is rátukmálták a frissítések során, mégis... 10 emberből 11 nem tudja, hogy a Microsoft oldalán INGYEN letölthető a képfájl, ami a telepítést követően IS ingyen használható BÁRMEDDIG. Egyetlen egy zavaró tényező van ilyenkor, jobb alsó sarokba kirak egy aktiválásra buzdító felirat-vízjelet, illetve a vizuális beállításokat nem fogod tudni megváltoztatni (tálca szín, háttérkép stb.). Háttérképet persze a szokásos jobb klikk beállít háttérként tudsz beállítani, de nem tudod megszabni, hogy méretarányosan jelenítse meg, kitöltéssel vagy épp nyújtással stb. A válasz: [link] - szedd le innen, ha kell a Win10.
2018. nov. 16. 01:25
 7/13 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen.

Csakhogy tiszta legyen.

Ez ugyanolyan mintha CD-ről telepíteném újra igaz? Csak pendrive-ról kell bootolni a BIOS-ban.

és ez jóvan tisztább és hatásosabb mint a Win10 Gépházból alaphelyzetbe állítani ugye ?

2018. nov. 16. 18:10
 8/13 anonim ***** válasza:
Igen, tisztább. Arra viszont figyelj, hogy a rendszerpartíción NE legyen olyan adat, amit megtartanál mivel MINDEN, a partíción található adat törlödik.
2018. nov. 16. 21:43
 9/13 A kérdező kommentje:

Igen-igen azt tudom köszönöm szépen.

Hova célszerűbb kiírni a telepítőt? Pendrive-ra vagy CD-re ? És akkor csak annyi lesz a dolgom hogy újraindítom a gépet és bootolom a telepítőt nem ? Vagy hogy megy ez pontosan ?

2018. nov. 17. 00:15
 10/13 anonim ***** válasza:
Szerintem Pendrive-ra célszerűbb, ugyanis az tutira akad minden háztartásban, még mondjuk CD már nem feltétlen, meg persze egy Pendrive tutira írható pár ezerszer, még a CD szintén nem feltétlen. Ehhez Rufus programot tudok ajánlani. Kitallózod az iso fájlt ezzel a programmal, kijelölöd a GPT partíciós sémát és mehet is, a többi érték tulajdonképpen maradhat alapértelmezett. Utána, ahogy azt mondtad is, újraindítod a gépet és boot-olsz a Pendrive-ról. Tipp: ha még nem tetted meg, nevezd el a partíciókat, mivel alap esetben csak a lemez, illetve partíció sorszámát fogod látni. Értelemszerűen több partíciónak is lehet ugyanaz a lemez sorszáma, ezzel azt jelöli, hogy ezek ugyanazon HDD partíciói. Viszont, ha elnevezed őket, akkor az általad odaírt név is megjelenik. Ez számomra is új volt.
2018. nov. 17. 10:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!