Igen a szemre, továbbá a pénztárcádra.
-bár ezek voltak a legjobb színhűséggel rendelkező moncsik, de azért manapság már gyártanak nagyon jó LCD moncsikat amik kiváló színhűséggel rendelkeznek, + a számos előnyük még, csak az ár a hátrány.
Igen van.
A katódsugárcsöves képernyőnél egy elektronágyúval nézel farkasszemet, aminek következtében röntgensugárzás ér - bár ez az újabb készülékeknél határérték alatti.
A másik fő probléma a képernyő vibrálása - ez eléggé zavaró tud lenni - bár az újabb 75 Hz vagy nagyobb képfrissítési frekvenciájú monitorokon már nem annyira tapasztalható.
Harmadrészt ott van a képernyő folyamatos bámulása, ami a szemnek nem tesz jót.
Negyedrészt - bár ez megint csak a régebbi képernyőket érinti - a készülék maga olyan anyagokat - kadmium és foszfor - tartalmaz, ami mérgező.
Bővebben:
"bár ezek voltak a legjobb színhűséggel rendelkező moncsik..."
Ne keverjük az előnyt/hátrányt a káros hatással!
"Ne keverjük az előnyt/hátrányt a káros hatással!"
Igen, igazad van, de mint láthatod csak gondolatként, megjegyzésként írtam. :)
Én nem a szakirodalomnak hiszek, hanem a saját szememnek.
A legutolsó CRT monitor amit használtam egy elég jó minőségű Belinea volt (TCO 03 minősítés, low radiation, meg minden sz@r) 85 Hz -en használtam. Mégis 2-3 óra folyamatos használat után olyan szinten bepukkant tőle a szemem, hogy gyakran még szúródott is. Mint mikor belenéz az ember pár alkalommal néhány pillanatra az ívhegesztés fényébe, kb. olyan tüneteim voltak.
Az első LCD -m nekem igazi megváltás volt, a szem természetes fáradásán kívül semmit nem éreztem 6-8 óra használat után se.
Szóval tuti hogy vannak káros hatásai CRT -nek, bárki bármit is állít. Akinek bírta annó a a szeme, az szerencsés flótás.
Nincsenek. Az eredeti kérdés itt a nagy hátuljú képcsöves monitorokról szólt, ez meg egy LCD monitor, ami 2005 környékén jelent meg.
Mivel ennek még nem LED, hanem CCFL hátérvilágítása van, a korára való tekintettel előfordulhat egy kis vibrálás, ami szemmel is látható. De ha te ilyet nem tapasztalsz, akkor nincs gond.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!