Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Az LCD monitoroknak vannak...

Az LCD monitoroknak vannak káros hatásai a szemre?

Figyelt kérdés
2010. dec. 2. 20:28
 1/8 anonim ***** válasza:
Van minden monitornak káros hatása a szemre, bár az LCD-nek valamivel kevésbé rontják.
2010. dec. 2. 20:42
 2/8 A kérdező kommentje:
Értem, és konkrétan mennyire? Azt is hallottam, ha 20 percenként egy kicsit felállunk és távolra nézünk, akkor ez a dolog minimális.
2010. dec. 2. 20:52
 3/8 anonim ***** válasza:
Már a régi CRT tévéknél sem tudták bizonyítani, hogy káros a szemre. LCD, plazma, LED készülékeknél ez még fel sem merült. :S
2010. dec. 2. 20:59
 4/8 anonim ***** válasza:
Nem a monitor káros a szemre, hanem ha folyamatosan azt nézi az ember. De ez bármire igaz, könyvre is.
2010. dec. 3. 08:50
 5/8 anonim válasza:

tegnap 20:59

NE haragudj, de a CRT képernyőnek már minden káros biológiai hatását bebizonyították már, ami nemcsak a szemet érinti, hanem a szabad bőrfelületet is.

2010. dec. 3. 09:49
 6/8 anonim ***** válasza:

Utolsó előtti vagyok.

A CRT monitorok valóban nem a legegészségesebbek, de azért károsnak sem nevezném őket. Van minimális elektromágneses sugárzásuk pl. (szerintem közel sem annyi, mint a mikrónak), és a képfrekvencia sem mindegy.

Megjegyzem, én ilyet használok már vagy 14 éve folyamatosan, és semmi bajom, még a szemem sem fárad, pedig mostanában pl. "csak" 75 Hz-en megy.

Talán több szemüveges ember van az utóbbi 10-20 évben?

2010. dec. 3. 10:07
 7/8 anonim válasza:
csak az a baj, hogy a nem látható frekvenciatartományban is tekintélyesen van elektromágneses sugárzása. Főleg ultraibolya.
2010. dec. 3. 10:37
 8/8 anonim ***** válasza:

Bármilyen monitor közös "káros hatása" a szemre az, hogy keveset pislogsz, így szárad a szem. A másik hogy folyamatosan ugyanolyan távolságra erőltetve fókuszálsz. Ez nem természetes. Van akinek jobban bírja a szeme ezt a fajta igénybevételt, van akinek kevésbé.

Arra "károsabb", akinek gyengébb a szeme ilyen szempontból.

A távolba nézés elég vicces gyógymód. :)

2010. dec. 3. 11:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!