Windowsos Tablet (+billentyűzet) vagy Windowsos Notebook egyetemre?
Jelenleg Egyetemre járok Gazdaságinfó szakra, a fővárosban. Napi összesen 1-1,5 órát ingázom, és kéne egy notebook, vagy táblagép amit tudnék használni később is (bármire, amit megkíván az egyetem pl. programozás).
A táblagép jó lenne, mert azon könnyebb olvasni az anyagot, könnyebben hordozható, a vonaton egyszerűen elő tudom venni,ugyanakkor nem tudom, hogy a hűtése hogyan bírná hosszútávon, illetve mennyire alkalmas programozni.
A notebook, ilyen szempontból az ellentettje, mivel önmagában nagyobb méretű (13-14 inchben gondolkodom)
biztosan tudom, hogy bírná hosszútávon a nyüstölést hűtés szempontból is, viszont ezt már nehezebben veszem a kezembe akárcsak a vonaton.
HP-n nézegettem mind a kettőt, olyan 160.000 Ft körül gondolkodom, persze bármilyen segítség jól jöhet
Én mérnök infóra járok, egy Chuwi Hi10 Plus tabletem van, Win10-el. Ugyan ezekre használom, amit Te leírtál. Fut rajta simán a Visual Studio is.
Ha valami komolyabb munkára kéne, akkor TeamViewer-rel rákapcsolódok az itthoni PC-émre. Az egyetemen van mindenhol wifi, így egyszerű. Van beállítva LAN Wake up is, így bármikor hozzá tudok férni az otthoni géphez is a tabletről.
Jegyzeteket olvasni pl. vonaton, vagy billentyűzettel jegyzetelni rá sokszor tökéletes. Sok előadás anyaga csak neten van fent ppt-ben, ezeket olvasni, átnézni is tökéletes. Nem kell mindenből több száz oldal kinyomtatni.
Lenovo Yoga = 360 fokban kifordítható gépek
Nekem mondjuk egyetemen egy olcsóbb Xiaomi Mi Pad 2 van Win10-el, FHD videók vagy PHP programozás nem gond. Egy notebook nem bír annyit akkuval mint egy táblagép, de teljesítménye bármire elegendő (persze ha nem fukarkodsz)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!