Miért instabil az USB-s wifi stick-em?
Először is szeretném elmondani, hogy informatikus vagyok és a mikrohullámok terén is van tapasztalatom.
A jelenség: terhelés alatt, legyen az letöltés vagy youtube, egyszer csak megszakad a stick és a router között a kapcsolat. Egy ideig még érzékeli a gép az adaptert illetve a jelerősséget is mutatja, mintha fel lenne csatlakozva, de aztán eltűnik az adapter is amit ki kell húznom és újra visszadugnom, hogy működjön. Folyamatosan pingelve a routert először stabil a ping, majd másodpercenként változik (5ms, 870ms,6ms,860ms).
Körülmények: Panel lakás, több wifivel, a router és a pc egy légtérben van, 3m kb. Más routerrel és stickkel is volt használva a gép falun, ahol nem volt sok wifi, ott is ugyan ezt produkálta. AMD FX alapú a gép, win 10-zel. Tenda külső antennás stick és netgear 3 antennás N-es router van most.
Amit próbáltam: routeren teljesítmény visszavéve, csatorna a leg tisztábbra állítva, 20mghz-n üzemeltetve. Stick-et próbáltam másik usb-be dugni, fix ip-zni, drivert frisíteni, router firmware-t frissíteni.... Sokat olvastam utána, mindent kipróbáltam de erre még nem jöttem rá a mai napig, hogy miért van...
Te lehetsz az első, aki segít a kérdezőnek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!