Rendeleltem egy konfigot, win 10-et vagy win 7-et rakjak rá?
1. Új hardverekhez általában Windows 10-hez érhetőek el hivatalosan driverek- Windows 7-hez lehet, hogy vadászni kell.
2. A Windows 7 egy "kiforrott", 9 éves rendszer. Hivatalosan már nem is kapható (az alapvető technikai támogatása 2015-ben már lejárt: [link] ), csak "refurbished" rendszerhez (vagy használt szoftverként, amit az EU enged, a Microsoft kicsit szúrós szemmel néz). A Windows 10 meg aktív, 3 éves rendszer, megveheted, kapsz hozzá teljes körű terméktámogatást.
3. Igen, mint általában az új rendszereknek vannak gyermekbetegségei. Ezért kellő körültekintést, odafigyelést, utánajárást igényel.
Például rendszeresen kell készíteni biztonsági mentést.
Vagy a frissítésekből manuálisan telepíteni (céges hálózatban éppen ezért szoktuk "próbafrissítést" végezni egy gépen - ha nem okoz zűrzavart, akkor mehet a többire is).
A szoftvereket megbízható forrásból beszerezni, a warezolást elhagyni.
Utánaolvasni az új rendszer újdonságainak - akár a konfigurációválasztás előtt (és ez nemcsak Windowsra érvényes, Linuxnál is előfordulhatnak kompatibilitási problémák), a vele való tapasztalatoknak.
Nekem most lett ujj gép összerakva és win7-et akartam én is mert megszoktam,bevállt.
De nem lehetett vagy nem tudta aki telepitette napokig kinlodott vele aztán 8.1 lett rátéve.
A nem kompatibilis hardver ablakot minden inditásnál bedobja de ezen kivülrendesen megy.
A Microsoft megszoksz vagy megszöksz alapokra helyezte ezt a kérdést.
A Windows 7 -nek rohamosan közeledik a támogatásának vége. A Windows 10 viszont a legutolsó Windows operációs rendszer. Már csak ezt fogja foltozgatni, új funkciókkal ellátni az MS. Azt meg úgy sem tudod megtenni hogy még hosszú évekig Windows 7 -et használsz, mert előbb utóbb hardver/driver támogatottsága sem lesz, mint ahogy a Windows XP járt.
Szóval minél hamarabb térsz át 10-re, annál hamarabb szokod meg minden előnyével és hátrányával együtt.
Egyébként ha a játékra építetted a gépet. Már most számos olyan játékszoftver van, ami nem támogatja a 7 -est, főleg a DirectX 12 támogatás hiánya miatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!