Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Pentium 4 netezésre?

Pentium 4 netezésre?

Figyelt kérdés
Műhelyben akarom használni netezésre, szóval nem kell hogy atom gyors legyen, de legyen azért használható, egy 480p-s videó fusson el rajta. Még pár éve szedtem szét, akkor még jó volt, de ki fogom próbálni, de érdekel a ti véleményetek is, hogy érdemes-e. A gép: Pentium 4 672 3.8 GHZ proci, 2GB DDR2, XP op.rendszer, 160GB HDD, alaplap típusát most így hirtelen nem tudom.
2018. okt. 23. 00:11
 1/6 anonim ***** válasza:
Menne.
2018. okt. 23. 02:08
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Kelleni fog némi trükközés, de megoldható.

Első körben én lecserélném az XP-t egy felhasználóbarát Linuxra (Mint XFCE, Xubuntu, Lubuntu), a böngészőbe pedig feltenném a h264ify nevű kiegészítőt, amivel már a 480p-s YouTube sem akadály. Plusz még a VLC, ami mindennel boldogul, és kevés erőforrást igényel.

2018. okt. 23. 05:27
 3/6 anonim ***** válasza:

Működhet, de Windows XP-t én már nem engednék netre.

Tegyél rá egy Xubuntu-t vagy más XFCE vagy LXDE felületű Linuxot, az nem fogyaszt sok erőforrást és sokkal biztonságosabb, mint az XP.

2018. okt. 23. 08:23
 4/6 MGéza ***** válasza:
Kisméretű ssd kéne bele, hdd-vel ennyi ram mellett tényleg lassú lesz. Esetleg egy kis fogyasztású mutimédiás kártya(nem feltétlenül) és egy jobb, de 32 bites Win, mondjuk 7. XP már abszolút nem támogatott, nem érdemes vele szenvedni. Persze ha ingyen oprendszer kell akkor az említett Linuxok valamelyike jöhet szóba.
2018. okt. 23. 09:43
 5/6 anonim ***** válasza:
100%
#4: Ne ajánlj neki Win7-et. Ilyen procin és ennyi ram mellett használhatatlan lesz, akármit csinál.
2018. okt. 23. 10:05
 6/6 anonim ***** válasza:

480p lazán elmegy ezen a konfigon.Nyugodtan maradhat az XP,úgy is csak egy műhely video/zenegép lesz és nem azon fog menni a netbankolás (gondolom én).Feldobni rá a legutolsó támogatott böngészőt (pl.:Firefox 52).Még vírusirtóval se terhelném,mert úgy is csak pár oldal lenne látogatva (feltételezem YouTube).

Jómagam GNU/Linux párti vagyok,én pl. azt használok,ezért akár javallhatok egy Lubuntu-t,vagy Xubuntu-t,csak hogy ne bökje a saját táborom szemét a válaszom.:)

2018. okt. 24. 18:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!